MET VIDEOFILMPJES |
Bastiaan de Knoop uit Gouda en Angelique van Vark uit Waddinxveen hebben zondag de tweede editie van de Goudse SingelS Swim ‘GO SSwimmm!’ op hun naam geschreven. De Goudse SingelS Swim is een open water zwemwedstrijd door de Goudse Grachten.
De Knoop zegevierde bij de mannen door de zwemtocht over drie kilometer door de Goudse singels in 41 minuten en 56 seconden af te leggen. Van Vark deed daar weinig voor onder. Zij finishte een minuut later 42 minuten en 54 seconden.
Op de 1000 meter zegevierde Koen Hijman uit Boskoop in een tijd van 13 minuten en 37 seconden. Eerste dames was Isabel van Loon uit Nieuwerkerk aan den IJssel (16 minuten en 21 seconden).
Goudse SingelS Swim bestaat uit zwemtochten over 1.000 en 3.000 meter. Deelnemers konden de contouren van de kaasstad Gouda vanuit de singels ervaren. Ze zwommen langs oude kaaspakhuizen, de Lichtfabriek, De Kleischuur, de Garenspinnerij, molen De Roode Leeuw en onder eeuwenoude bruggen door.

De race over 3.000 meter startte om 13u15 in het Houtmansplantsoen en voerde via de Fluwelensingel, de Blekers- en Kattensingel naar de Turfsingel langs De Kleischuur, StudioGonz en So What, maakte een lus door de mooie Museumhaven met de Mallegatsluis, het IJsselhuis en Werfhuis en eindigde bij De Kleischuur.
De 1.000 meter startte om 15u00 bij De Kleischuur en ging vervolgens richting de Museumhaven, waar gekeerd werd. Ook voor deze afstand lag de finish bij De Kleischuur.
Voor meer informatie zie facebook.com/goudasport.

Zwemmen door Goudse grachten

Foto brengt twee levensverhalen bij elkaar

Laat een reactie achter