Het worden weer drukke feestmaanden. Zeker ook voor de slagers.
Die lopen de laatste maanden van het jaar de benen uit het lijf en maken vele overuren. Met name in de aanloop naar de Kerstdagen. Dan moet het vlees worden ingekocht, bewerkt, geprepareerd en in pakketjes worden klaargezet voor de Kerstdiners. Dan is het in de meeste slagerijen een gekkenhuis.
En tussen de Kerst en Oud en Nieuw is er nauwelijks tijd om bij te komen. Dan gaan veel mensen namelijk weer gourmetten.Tijd, energie en zin om er zelf eens uitgebreid voor te gaan zitten en van te genieten, is er bij de slagers dan ook niet bij.
Vandaar dat Keurslager Coen van der Geest op winkelcentrum Bloemendaal het jaarlijkse kerstdiner voor zijn personeel iets naar voren schuift. Gisteravond, dinsdag 7 november, was het al weer zover. Uiteraard in stijl en de goede setting, in de slagerij zelf. Coen en zijn vrouw Janine en medewerkster Pauline zorgden dit jaar voor de Kerstdis.
,,Ons jaarlijks kerstdiner. Vanavond was het weer zover. Een volle werkplaats met 21 gasten aan tafel. Een gevarieerd kerstmenu hadden we, met veel culinaire gerechten. Een gevulde varkensrollade gevuld met tutti frutti (nieuw op de kerstbestellijst!) bereid door Coen zelf. Zijn vrouw Janine bereidde een wildstoofpot met Hollands wild in rode wijnsaus. En medewerkster Paulina verzorgde de andere culinaire gerechten. Zij volgt al enkele jaren diverse workshops onder meer Vakwerkgroep Culinair van Keurslager, en andere slagersvrouwen clubs. Een mooie gelegenheid om haar kwaliteiten te laten zien aan haar collega’s. Een zeer geslaagde en smakelijk avond!”, zo lezen we op de Facebookpagina van Keurslager Coen van der Geest.


Frontfoto: Coen van der Geest (links) met Dries, Jochem en Pieter. Coen staat tegenwoordig meer achter de toonbank om klanten te helpen. Op deze manier kunnen Dries, Jochem en Pieter ervaring op doen achter het blok. Dries en Jochem hebben de opleiding productieslager, en winkelslager succesvol afgerond. Dries doet nu de opleiding bedrijfsleider, en Jochem is bezig met meester worstmaker. Pieter volgt de opleiding winkelslager. Het gaat ze heel goed af.

Laat een reactie achter