Op Kerstavond, zaterdag 24 december, vindt er in Gouda voor het zesde jaar op rij een uniek evenement plaats: het KerstWandelTheater!
Dit theater brengt op verrassende wijze het kerstverhaal tot leven, uitgebeeld in zowel eigentijdse als authentieke kerst scènes. Wandelend langs een lint van ongeveer 2.000 lichtjes kunt u gedurende ruim een uur het kerstverhaal samen met uw familie of vrienden beleven. Langs de route worden twaalf scènes uit het kerstverhaal uitgebeeld en nagespeeld en op indringende wijze belicht. Dit jaar is het thema van de wandeling ‘Het Madonna mysterie’; het kerstverhaal wordt vanuit de moeder-kindrelatie benaderd. Je ontmoet Maria, Jozef, herders en wijzen waar je hen niet zou verwachten. Romeinse soldaten controleren de straten en je ziet engelen dansen. Duizenden lichtjes wijzen de weg van scène naar scène.
Om 18u20 wordt de officiële openingshandeling verricht. Van 18u30 tot 20u00 start er elke vijf minuten een groep deelnemers. Start bij het Gezondheidscentrum Korte Akkeren, de voormalige Sacramentskerk. Je kunt je melden bij het kaartjesloket, daar krijg je een paspoort en een starttijd. Deelname is gratis. Op het plantsoentje voor de kerk is een levende kerststal, waar je samen met Maria, Jozef en de cantorij kerstliederen kunt zingen. Aan het einde van de wandeling krijgen de bezoekers een warm onthaal in de Westerkerk.
Zie www.westerkerkgouda.nl of facebook.