Tot en met zaterdag blijft het wisselvallig. Vanaf zondag wordt het droger, zonniger en gevoelig kouder door de invloed van een hogedrukgebied ten noorden van ons land!

Vrijdag is het eerst overwegend bewolkt met van tijd tot tijd lichte regenval. Later in de ochtend en in de middag zijn er enkele opklaringen, de kans op neerslag neemt geleidelijk steeds verder af. Er waait een matige zuidwestenwind (3 tot 4 Beaufort). In de middag wordt de zuidwester tijdelijk vrij krachtig, windkracht 5 Beaufort. Normaal ligt de maximumtemperatuur begin januari rond een graad of 5, maar op deze eerste vrijdag van 2018 is het met 9 graden Celsius een graad of 4 warmer.

Vanavond en in de nacht naar zaterdag draait de wind geleidelijk naar zuidelijke richtingen en zwakt af naar zwak, windkracht 2 Beaufort. Er zijn brede opklaringen, maar in de loop van de nacht neemt de bewolking toe. Aan het eind van de nacht naar zaterdag zal het Goudse luchtruim geheel bewolkt zijn. De minimumtemperatuur zal mede door de brede opklaringen lager uitkomen dan de voorgaande nachten. De minima liggen rond 4 graden Celsius in de Goudse regio.

Zaterdag wordt het circa 7 graden Celsius in de Goudse regio. Het weerbeeld bestaat uit uitgestrekte wolkenvelden, enkele buien en af en toe zon. In de ochtend waait er een (zeer) zwakke zuidwestenwind (1 tot 2 Beaufort). In de loop van de dag steekt er een frisse noordenwind op, geleidelijk toenemend naar 3 Beaufort! Daarbij daalt de temperatuur naar circa 5 graden Celsius.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag blijft het geheel bewolkt, desondanks daalt de temperatuur toch vrij gemakkelijk naar een graad of 2 door een aanwakkerende noordoostenwind. Aan het eind van de nacht naar zondag is de noordoostenwind toegenomen naar matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. De gevoelstemperatuur is rond het vriespunt of een fractie daaronder.

Zondag is het gevoelig kouder dan zaterdag met 3 graden Celsius als maximumtemperatuur in de Goudse regio. Een matige tot vrij krachtige en bovendien schrale noordoostenwind (4 tot 5 Beaufort) veroorzaakt gevoelstemperaturen van een graad of 3 onder het vriespunt. Windvlagen tot circa 55 km./uur. Het weerbeeld bestaat uit een mix van wolken en zon. Lokaal kan een beetje regen of natte sneeuw vallen, maar veel zal het niet voorstellen. In de nacht naar maandag gaat het op beschutte plaatsen licht vriezen in het Groene Hartgebied. Elders blijft de temperatuur iets boven het vriespunt.

Begin volgende week is het nog vrij koud, rustig en droog winterweer met een mix van wolken en zon. Overdag wordt het 2 tot 3 graden boven het vriespunt. In de nachten daalt de temperatuur tijdens brede opklaringen naar minima rond -2 graden Celsius. Er waait een koude, schrale noordoostenwind (2 tot 4 Beaufort).

Vanaf halverwege volgende week wordt de temperatuurverwachting onzeker. Het kan koud blijven, maar het kan ook enkele graden zachter worden. De kans op neerslag blijft zeer klein.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda