Ter promotie van SensationKaas, het jaarlijkse kaasfestival van Gouda, komt de organisatie dit jaar met een heuse Kaasmeisjeskalender. Twaalf pagina’s vol met mooie Goudse Kaasmeisjes gefotografeerd op de meest fotogenieke en fraaiste plekjes in de Goudse binnenstad. Met het NK Cheesburger tijdens het feest zelf, heeft SensationKaas daarmee weer twee kaasprimeurs in haar vuistje. Vrijdagavond was de presentatie van de Kaasmeisjeskalender tijdens Culifeest Gouda.
Elk jaar komt  het festival met een verrassing om de start van de kaartverkoop aan te kondigen. Dit jaar staan de SensationKaasmeisjes centraal en komt er een Kaasmeisjeskalender. ,,De kaasmeisjes zijn elk jaar een belangrijk onderdeel van het festival. Ze helpen mee om er elk jaar weer een feest van te maken. Vorig jaar gaven ze, voor de grap, aan dat ze wel een kalender zouden willen maken. Kijk, dat vinden we leuk”, vertelt Jasper Kuin, één van de organisatoren van SensationKaas en maker van de eerste Kaasmeisjeskalender ter wereld. ,,We hebben op het internet gezocht en zagen dat er nog geen leuke kalender bestond van kaasmeisjes. Een primeur dus…”
Goudse Kaasmeisjes kalender
De vrijwilligers van SensationKaas sloegen de handen in elkaar en samen met een Goudse fotograaf, drukker, kapper en visagisten gingen ze op pad. ,,Het was superleuk om te doen”, zegt Amy van Vliet, een van de Goudse Kaasmeisjes. ,,We bezochten de mooiste plekjes van Gouda voor de fotoshoot. Ik hoop dat mijn foto de juni foto wordt, want in die maand ben ik jarig.”
Alle meisjes komen ook uit Gouda of wonen in de dorpen daaromheen.
De kalender is vanaf nu te koop: online en in de Goudse winkels. De opbrengsten van de verkoop worden gebruikt voor het festival.
Dit jaar vindt SensationKaas plaats op vrijdag 7 en zaterdag 8 oktober, bovenop de markt van Gouda. Zaterdagmiddag is er een nieuwe activiteit van SensationKaas, het  NK Cheeseburger. Kuin: ,,Het bakken van een goede burger is voor veel mensen een serieuze aangelegenheid. Bij het NK Cheeseburger gaat het er om wie de lekkerste en mooiste Cheeseburger kan grillen op een BBQ van vier meter breed. Uiteraard met Goudse Kaas. Iedereen kan komen kijken en natuurlijk ook een lekkere cheeseburger proberen.”
Info over SensationKaas en aanmelden voor het NK Cheeseburger kan via de website www.sensationkaas.nl.