Juf Marlène de Kruyf, dit leerjaar leerkracht van groep 3/4, heeft vrijdag 28 oktober afscheid genomen van basisschool De Cirkel in de Plaswijck. Zij stopt met werken, na bijna 40 jaar met ziel en zaligheid in het onderwijs werkzaam te zijn geweest en gaat genieten van haar meer dan verdiende pensioen. Daarnaast gaat ze nog heel veel mooi werk verrichten voor Unicef.
,,Na bijna veertig jaar met enorm veel passie, plezier en bevlogenheid les te hebben gegeven, heb ik besloten om per 1 november 2016 te stoppen met mijn werk als leerkracht op De Cirkel. Het is genoeg geweest. Ik haal nog steeds enorm veel voldoening uit het lesgeven. Als ‘geboren’ juf vind ik het onderwijsvak het mooiste wat er is, waarbij ik zelfvertrouwen geven aan mijn leerlingen net zo belangrijk vind als kennis overdragen. Want alle leerlingen moeten ‘gekend’ zijn volgens mij.”
Juf Marlène gaat zich nu verder focussen op haar vrijwilligersfunctie als voorlichtster voor Unicef op basisscholen. Iets dat ze ook al vele jaren met plezier en voldoening doet. Als afscheidscadeau hadden de leerlingen van basisschool De Cirkel een verrassing voor de juf en voor Unicef: een mooi bedrag dat de kinderen in het geheim met een sponsorloop bij elkaar hadden gerend. Voorlopig staat het bedrag op 3.123,20 euro. Maar dat bedrag kan nog verder oplopen, zo liet de school weten.
De foto is gemaakt door Mady van Luxemburg.