Deze maand valt er bij alle jongeren onder de 18 een doosje met jodiumpillen in de bus. Zo ook in Gouda. Een presentje van minister Schippers met een begeleidende brief waarin je gewaarschuwd wordt voor een eventuele kernramp. En dat je de pillen niet gelijk in moet nemen. Maar pas als de rampenzender het zegt. Een geruststellende gedachte…..
De Rijksoverheid deelt deze maand jodiumtabletten uit aan Goudse gezinnen met kinderen onder de 18 jaar. Preventief, omdat deze bij een eventuele kernramp beschermen tegen radioactieve straling en mogen alleen tijdens een kernramp worden geslikt.
De overheid heeft een grote voorraad met jodiumtabletten ingeslagen die wordt verdeeld onder de Nederlandse bevolking. Tussen 9 en 22 oktober worden de jodiumtabletten op de bus gedaan.
De tabletten worden niet uitgedeeld aan personen van 40 jaar of ouder, omdat de bijwerkingen niet opwegen tegen de voordelen. Zo is de kans groter op schildklierkanker. Via deze website is te zien wie er in aanmerking komen voor de tabletten.
Bron: http://patzer.nl/nederland-aan-de-jodiumpillen/