Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys heeft zaterdag de goede lijn van de afgelopen weken doorgezet. Zwaluwen Vlaardingen werd in eigen huis met 2-1 verslagen. Zo won Jodan Boys voor de tweede maal op rij en komt het steeds dichterbij de veilige plaatsen.

De bezoekende ploeg van Danny Schenkel won een week eerder met 1-0 van Swift en stond voorafgaand aan de wedstrijd met vijftien punten op een plek in de middenmoot. Jodan Boys begon ook met een goed gevoel aan de wedstrijd. De overwinning in Katwijk op FC Rijnvogels gaf de Goudse ploeg het nodige vertrouwen. Daarnaast was er nog een meevaller voor Jodan Boys. Yusri El Kandoussi bleek toch fit genoeg om in de basis te starten. Ondanks de kou waren er toch de nodige toeschouwers naar sportpark Oosterwei gekomen. De broodjes bal en erwtensoep van Ronald Koolmees en Ruud Bakker zorgde voor een inwendig zonnetje.

Scherp
Jodan Boys begon scherp aan de wedstrijd, het probeerde in de beginfase Zwaluwen direct vast te zetten. Dit resulteerde na dik vijf minuten in de eerste kans voor de Boys. De Gouwenaars mochten een hoekschop nemen die door Roald Heerkens uitstekend werd in gekopt, maar Marvin van Tienen, de keeper van Zwaluwen kon met een uiterste inspanning de bal uit de benedenhoek tikken. Beide ploegen waren goed aan elkaar gewaagd. Jodan Boys controleerde maar Zwaluwen kwam er af en toe met veel snelheid uit, wat voor veel dreiging zorgde. Na zesendertig minuten konden de Jodan Boys supporters voor het eerst juichen. Een hoge bal werd door de verdediging van Zwaluwen niet goed verwerkt en met Leroy Brank (zie archieffoto) in de buurt zorgt dit altijd voor gevaar. De Goudse captain kopte de bal snoeihard binnen. Een verdediger van Zwaluwen probeerde de bal nog uit het doel te slaan, maar zonder het gewenste effect. Zo kwam Jodan Boys tien minuten voor de rust op een 1-0 voorsprong. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

Gretig
Na rust kwam Zwaluwen gretig uit de kleedkamer. Met de snelheid van Goncalves ging de Vogels op zoek naar de gelijkmaker. Binnen het kwartier hadden ze succes. Goncalves schoot in de 57e minuut de bal onhoudbaar achter Marvin Straver. Een enorme boost voor Zwaluwen en Jodan Boys kon weer opnieuw beginnen. Dennis v/d Ijssel haalde Vrolijk en v/d Velde naar de kant en zij werden vervangen door El Idrissi en Schuilenburg. De 68e minuut was voor El Kandoussi de jonge technisch vaardige speler, had in de eerste helft al een gevaarlijke dribbel laten zien, maar die inzet vloog over. Nu begon Yusri zijn dribbel aan de rechterkant van het veld. Met veel snelheid naderde hij het zestienmetergebied. Binnen de zestien gooide hij er nog een paar scharen uit waardoor de verdedigers van Zwaluwen op het verkeerde been stonden en Yusri onreglementair moesten stuiten. Scheidsrechter Rozendal kon niets anders doen dan naar de stip wijzen. Vaste penaltynemer Kevin de Vries had een paar minuten eerder plaats gemaakt voor Verbond, waardoor Bellahcen achter de bal plaats nam. Met veel gevoel stuurde grote Mo van Tienen naar de verkeerde hoek. Zo begon Jodan Boys met een 2-1 voorsprong aan de laatste twintig minuten . Onder leiding van een uitstekend spelende Mark Veerman gaf de verdediging geen krimp. Tot de voorlaatste minuut Zwaluwen nog langszij leek te komen. Inderdaad leek te komen. Maar Marvin Straver bewees nog maar eens een hele goede keeper te zijn met een fantastische redding behoedde hij zijn ploeg voor de gelijkmaker.

Razend spannend
Zo won Jodan Boys voor de tweede maal op rij en komt het steeds dichterbij de veilige plaatsen. De competitie blijft razend spannend, want iedereen lijkt van elkaar te kunnen winnen. Nootdorp zorgde voor de grootste verassing. Vijf minuten voor tijd stond de ploeg nog met 0-2 achter tegen Jong FC Den Bosch. Uiteindelijk wonnen de Nootdorpers met 3-2 van de jonge Brabantse ploeg. Volendam staat fier aan kop van de ranglijst. ‘s-Gravenzande, Ter Leede en Spijkenisse volgen op ruime afstand. Dan zijn er tien ploegen die binnen vijf punten van elkaar staan, waaronder Jodan Boys. De nummers vijftien en zestien wisselen onder ling van positie, maar blijven Nootdorp en XerxesDZB. Volgende week speelt Jodan Boys een uitwedstrijd tegen laatstgenoemde ploeg.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries (’63 Verbond), Heerkens, Veerman, Verkaik, Brank, Waandels, El Kandoussi, V/d Velde (’58 Schuilenburg) , Vrolijk (’58 El Idrissi), Bellahcen