Jodan Boys heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen Zwaluwen met 0-3 gewonnen.
Na twee op elkaar volgende zeges tegen RVVH en Dilettant trad Jodan Boys weer met wat meer kleur op de wangen aan tegen de ‘vogels’ uit Vlaardingen. Traditiegetrouw is dit voor Jodan Boys een lastige uitwedstrijd. Vorig jaar nog werd er in blessuretijd tegen een nederlaag aangelopen.


Opstelling Jodan Boys: Matthijs Swaneveld, Michel Verkaik, Roald Heerkens, Mark Veerman, Patrick Fonseca, Leroy Brank (c), Bradley el Idrissi (Romario dos Santos), Mo Bellahcen, Mo Faouzi ( Harold Vrolijk), Enzo Huntink, Levi Marengo.
Bij Jodan Boys waren Fanny Waandels en Elliot Pattinama nog niet van de partij. Daarnaast is Kevin de Vries de komende periode ook uitgeschakeld door een blessure die hij vorige week opliep in de wedstrijd tegen RVVH. Hij leek een onschuldige kwetsuur te hebben maar na een bezoek aan het ziekenhuis bleek een inwendige bloeding de oorzaak te zijn van zijn klachten. De komende tijd zal De Vries moeten rusten en de factor tijd doet de rest. Aan de andere kant ook mooi nieuws voor De Vries: hij is net vader geworden!
Zaterdag begon Michel Verkaik rechts in de verdediging en Patrick Fonseca speelde aan de linkerkant in de defensie. Zwaluwen begon fel aan de wedstrijd. De wit zwarten zochten direct naar eerherstel voor de zeperd die het een week eerder was opgelopen tegen FC ‘s-Gravenzande. Dit resulteerde in twee goede mogelijkheden die gelukkig voor Jodan Boys niet werden benut. Gaandeweg de eerste helft kwam Jodan Boys beter in haar spel en in tegenstelling tot Zwaluwen wisten de Gouwenaars de kansen wel om te zetten in goals. In de achttiende minuut kwam Fonseca goed door over links en wist hij oud-speler van Zwaluwen Bradley el Idrissi te bereiken. El Idrissi wist wel raad met deze kans en schoot binnen achter keeper Marvin van Tienen. Een paar minuten later leek de sterke voorhoedespeler van Jodan Boys zijn tweede doelpunt binnen te schieten na een vlijmscherpe counter ingeleid door Mo Faouzi. Helaas verdween de bal enkele centimeters aan de verkeerde kant van de paal. Kort voor rust kwam Zwaluwen door een vlammend afstandsschot bijna op 1-1 maar de bal belandde op het aluminium. Zo ging Jodan Boys met een 0-1 voorsprong rusten.
De tweede helft was nog maar vier minuten oud toen het meegereisde publiek uit Gouda wederom kon juichen. Mo Bellahcen wist met zijn linkerbeen Levi Marengo te bereiken, die de bal op een fantastische manier aannam en de bal in de goal wist te krullen. Een comfortabele 0-2 voorsprong stond op het scorebord. Zwaluwen had in de tweede helft veelvuldig de bal zonder kansen te creëren, sterker nog in de 87e minuut scoorde Marengo met een bekeken schoot de 0-3.
Jodan Boys boekt zo een goede overwinning in Vlaardingen, waarbij nog het volgende vermeld kan worden. Romario dos Santos maakte in de tweede helft z’n rentree na een liesblessure en Harold Vrolijk debuteerde met zijn eerste minuten in Jodan Boys 1. Volgende week gaat de ploeg van Dennis van den IJssel op bezoek in ’s -Gravenzande waar het aantreedt tegen de plaatselijke FC.
Jodan Boys 2 behaalde afgelopen zaterdag het eerste punt van de competitie. In en tegen Barendrecht werd er met 1-1 gelijkgespeeld. Zeker op basis van de eerste helft verdiende Jodan Boys meer. Maar het goede nieuws is dat het tweede van de hatelijke nul af is en Marvin Straver na lang blessureleed weer negentig minuten onder de lat stond! (Bron Jodan Boys).


Overige uitslagen Goudse voetbalteams:
SV Gouda had weinig moeite met het gehandicapt opererende Moordrecht: 7-0.
Een aantal spelers had namelijk afgezegd en Moordrecht was de competitie al begonnen met minder en andere spelers dan verwacht. Trainer Frits van Dijk beschikt al over veel A-spelers van vorig seizoen in zijn team en zelfs een B-speler uit nood. Dat wil niet zeggen dat Moordrecht er met de pet naar gooide, in tegendeel, maar het kwam gewoon kwaliteit te kort. Gouda hield de druk er op en kwam zelden in de problemen en scoorde ongeveer net zo vaak als het grote kansen miste. En dat terwijl Gouda toch ook Hans Vergoed en Joey Luijken (studie) moest missen. Jessy Hoekstra is weer blessurevrij en kon hij zijn rentree na maanden afwezigheid maken. Verder nam jeugdige Mees van den Berg in het doel de plaats in van de voor 1 wedstrijd geschorste BertJan Marchand. Hij werd nauwelijks getest..
Kortom een verdiende en duidelijke zege, die best nog wat hoger had mogen uitvallen. Wellicht blijft deze overwinning gedurende het seizoen zijn waarde behouden. Gouda steeg naar plek 7 en gaat volgende week zaterdag richting de buren van De Kuip, waar het aloude zondagtegenstander Overmaas treft.
ZATERDAG 21 OKTOBER 2017: GOUDA – MOORDRECHT 7-0.
DOELP. MAIKEL HAGEMAN 1-0 (7E MINUUT); MO SABER 2-0 (18E MINUUT); MO SABER 3-0 (42E MINUUT); RUST; MO SABER 4-0 (46E MINUUT); DAAN DE HEER 5-0 (58E MINUUT); DAAN DE HEER 6-0 (62E MINUUT) EN ISSAM EL BOUAZATTI 7-0 (76E MINUUT)