Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys heeft zaterdag goede zaken gedaan door XerxesDZB met 0-2 te verslaan. Door deze overwinning neemt Jodan Boys ruim afstand van de directe degradatieplaatsen en klimt het naar de twaalfde plek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op handhaving.

Trainer/coach Dennis van den IJssel gaf in de week voorafgaand aan de wedstrijd al aan dat Xerxes uit niet even een makkie zou gaan worden. De ploeg van Jalink mocht dan op de laatste positie staan, de Rotterdammers beschikten daarentegen over een goed collectief, die tot het laatste fluitsignaal gas bleven geven. Jodan Boys was dus gewaarschuwd voor een stugge tegenstander.

Verbond
Jodan Boys begon met Verbond in de basis aan de wedstrijd, voor de rest waren het dezelfde namen als tegen Zwaluwen. De Gouwenaars schoten goed uit de startblokken, dit resulteerde in de zevende minuut in een goede mogelijkheid voor de mannen van Van den IJssel. Een vrij trap van Mo Bellahcen kon met moeite uit de goal worden geranseld door Spierings, de Rotterdamse goalie. Voor de rest was de eerste helft niet van het gewenste niveau. XerxesDZB zakte in en Jodan Boys kon moelijk door de blauw witte muur heen komen. Behoudens een kopbal van Waandels werd Jodan Boys niet meer gevaarlijk in de eerste helft. Beide ploegen gingen met de brilstand op het scorebord rusten.

Na de rust was het Lion van de Velde die met een goede actie Spierings bijna wist te verschalken, maar de doelman had net als in de eerste helft weer een goed antwoord op de inzet van v/d Velde. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. In de eenenzestigste minuut kwam Jordi Tuithof in het veld voor Harold Vrolijk, een paar minuten laten verliet ook v/d Velde het veld en in zijn plaats kwam Korstiaan Schuilenburg, die bijna de wedstrijd open wist te breken. Kort nadat Schuilenburg het veld had betreden kwam hij na een goede actie oog in oog met de keeper te staan, maar vanuit een moeilijke hoek, wist de goalie ook deze inzet te stoppen. De wedstrijd leek in een gelijkspel te eindigen. Maar waar Jodan Boys in het begin van de competitie vaak de deksel op de neus kreeg, had Jodan Boys zaterdag vrouwe Fortuna aan haar zijde. Jodan Boys mocht in de negenenzeventigste minuut een vrije trap nemen  aan de rand van de zestien meter. De vrije trap werd gesmoord en de bal kwam bij Yusri el Kandoussi terecht die vanuit de tweede lijn onhoudbaar binnenschoot. Zo kwam Jodan Boys tien minuten voor tijd op een 0-1 voorsprong. Drie minuten later werd de score zelfs nog verdubbeld. De ingevallen Jordi Tuithof wist zijn invalbeurt te bekronen met een doelpunt, vanuit een goede voorzet kopte Tuithof de bal mooi binnen.

El Kandoussi en Tuithof zorgden voor de goals

In het restant van de wedstrijd veranderde er niks meer aan de score. Zo won Jodan Boys deze lastige uitwedstrijd in Rotterdam. Ondanks dat het weer grijzer en guurder wordt, breekt de zon steeds meer door voor de boys. Het klom van plek veertien naar plek twaalf en het staat aan  kop van de prille tweede periode.

Er kan geconcludeerd worden dat de middenmoot heel dichtbij elkaar staat. SC Feyenoord staat met twintig punten op plek zes en DFS staat met zestien punten op plek dertien. Er zitten dus maar vier punten tussen. Volendam lijkt een beslissende voorsprong te hebben. Het staat nu negen punten voor op nummer twee ‘s-Gravenzande. Nootdorp en XerxesDZB zeven punten achter een p/d plek.

Jodan Boys rest nog twee wedstrijden voor de winterstop.  Beide partijen worden in eigen huis gespeeld. Volgende week treedt Jodan Boys aan tegen Spijkenisse en de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangt Jodan Boys Nootdorp.

Opstelling Jodan Boys: Straver, Verkaik, Heerkens, Veerman, Verbond, Brank, Waandels, El Kandoussi, Vrolijk (’61 Tuithof), Bellahcen, v/d Velde (’67 Schuilenburg)