Jodan Boys vergeet zichzelf te belonen tegen SC Feyenoord

9 September 2018, 18:50 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Maar de achterstand zorgde er juist voor dat Jodan Boys nog een tandje bij schakelde. Twee minuten na de goal van Feyenoord werd Waandels weer onreglementair gestuit in de zestienmeter. Na een goede pass van Verbond werd Fanny wederom  onderuit gehaald door de keeper van Feyenoord. Ditmaal was de scheidsrechter resoluut en wees direct naar de stip. Kevin de Vries ging achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen. Zo stonden beide ploegen na een kwartier weer op gelijke hoogte.

Jodan Boys was in de eerste helft beduidend sterker dan Feyenoord. In de dertigste minuut kreeg Jodan Boys een vrije trap net buiten de zestienmeter van Feyenoord. Na een goed steekpass van Jordi Tuithof werd Waaandels wederom onderuitgehaald.  Levi Marengo ging achter de bal staan en plaatste de bal met veel gevoel in de kruising, 1-2. Jodan Boys trok het initiatief duidelijk naar zich toe in deze fase. Het was wachten op de 1-3. Helaas viel deze treffer niet en zo ging Jodan Boys met een 1-2 voorsprong rusten. De vele Jodan Boyssupporters  die aanwezig waren, waren het er over eens dat deze wedstrijd veel beter was dan de wedstrijd van vorige week tegen Ter Leede.

In de tweede helft waren beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. Jodan Boys kwam net na rust goed weg toen een schot van Feyenoord net voorlangs verdween. Aan de andere kant was Jodan Boys gevaarlijk met Leroy Brank die zijn kopbal van de lijn gehaald zag worden en een kopbal van Waandels die centimeters aan de verkeerde kant van de paal verdween. In de 72e minuut had Feyenoord een goede kans op de 2-2. Merrelaar kopte buiten het bereik van Straver op de buitenkant van de paal. Een minuut later was het wel raak Junior Obiku gaf goed voor vanaf de linkerkant. Zijn voorzet werd knap binnengeschoten, 2-2.

Direct na de aftrap was het Levi Marengo die Jodan Boys bijna weer op voorsprong schoot. Zijn schot rolde rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Kort daarna kwam Feyenoord tegen de verhoudingen in op voorsprong. Oud Jodan Boys speler Adil Akanioui haalde de trekker over. Zo kwam Feyenoord op een 3-2 voorsprong. In het restant van de wedstrijd ging Jodan Boys alles of niets spelen. Maar helaas resulteerde het niet in de gelijkmaker. Zo verliest Jodan Boys voor de tweede maal op rij. Maar deze nederlaag voelt heel anders dan vorige week tegen Ter Leede. Het spel was hoopgevend alleen Jodan Boys vergat zichzelf te belonen.

Volgende week speelt Jodan Boys thuis tegen Smitshoek. Aanvang 14u30. Entree is gratis.