Trots en met opgeheven hoofd verlieten de spelers en de staf van Jodan Boys woensdagavond na de 4-0 nederlaag tegen Vitesse het veld van het GelreDome in Arnhem. Niet nadat de ploeg eerst uitbundig feest had gevierd met de 2600 meegereisde supporters. Veelzeggend was dat de spelers van Vitesse daarbij aanhaakten en de supporters van Jodan Boys kwamen bedanken voor hun steun.

Na de overwinning op Go Ahead Eagles kon het KNVB-bekertoernooi voor Jodan Boys al niet meer stuk. De nederlaag tegen Vitesse deed daar gisteren niets aan af. De eredivisieploeg bleek een maatje te groot en dat was zeker geen schande. ,,Ze spelen nog een tempo hoger dan Go Ahead Eagles. En dat was voor ons – afgezien van het eerste kwartier – nauwelijks bij te benen”, aldus JB-aanvoerder Leroy Brank. ,,Na de knullige 1-0 en de snelle 2-0 weet je dat het over en sluiten is. Na de rode kaart van Levi, was het voor ons zaak een afstraffing te onlopen. Dat is ons gelukt.”

De snelle achterstand en aankomende nederlaag en uitschakeling in het bekertoernooi deed de Goudse aanhangers niets. Sterker nog: het Goudse uitvak bleef als één man achter de ploeg staan en maar zingen en overstemde daarmee het geluid van de Vitesse-supporters. Tot lang na het fluitsignaal bleef het feest en was regelmatig ‘We gaan Europa in…’ te horen.

Het kwam zo tot een prachtige ontlading van een een paar mooie weken en een prachtig bekeravontuur waarbij er veel op de Goudse club afkwam en veel moest worden geregeld. Jodan Boys gaat nu werken aan een herinneringsboek en het archiveren van alle verhalen die gemaakt zijn en foto’s en filmpjes die geschoten zijn. Dat wordt ook een enorme klus.

Hieronder hebben we er nog één: de samenvatting van Vitesse-Jodan Boys.
http://www.foxsports.nl/video/samenvatting-van-vitesse-jodan-boys/

jodan-boys-schoenmaker-hoofdrolspelers
Burgemeester Milo Schoenmaker, hier tussen een aantal hoofdrolspelers van Jodan Boys, had het prima naar zijn zin bij Vitesse. Zo zelfs, dat hij lang in de bestuurskamer van de Arnhemse eredivisieclub bleef plakken en de bus met wethouders, raadsleden en andere genodigden enige tijd op de terugreis naar Gouda liet wachten.

Reageer op dit artikel