Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag voor een grote stunt gezorgd door Spijkenisse met 3-2 te verslaan. Wie in de rust het sportpark zou hebben verlaten zou deze uitslag bijna niet hebben kunnen geloven, omdat Spijkenisse met een 0-2 voorsprong de theepauze inging. Jodan Boys stond evenwel op uit geslagen positie en hield de drie punten in eigen huis.

Het kan verkeren. Jodan Boys staat door deze zege in de tweede periode na vier wedstrijden op een tweede plek achter Volendam, die de eerste periode al heeft gewonnen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis tegen Nootdorp

Jodan Boys staat op uit geslagen positie en houdt de drie punten in eigen huis.

Cadeautje
Bij Jodan Boys één wijziging in de basisopstelling, Jordi Tuithof begon weer in de basis ten faveure van Lion van de Velde. Jodan Boys begon gretig aan de wedstrijd. Na een paar minuten spelen zorgde Tuithof direct voor de eerste dreiging door met een sterke actie van buiten naar binnen de bal voor te geven op Brank, die net niet vrij kon uithalen. De sterke openingsfase werd na zeven minuten om zeep geholpen door een misverstand in de verdediging van Jodan Boys tussen Heerkens en doelman Straver. Fazazi van Spijkenisse profiteerde van dit cadeautje en schoot de 0-1 binnen. Een flinke domper voor de Gouwenaars, maar zij gingen niet bij de pakken neerzitten en probeerde de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. In de veertiende leek Jodan Boys aan de rand van de zestien meter kansrijk te worden, maar Benthem trok aan de noodrem, wat hem een gele kaart opleverde en een vrije trap voor Jodan Boys. El Kandoussi ging achter de bal staan, maar Yusri zag zijn inzet een halve meter over de goal en ook een halve meter naast het doel verdwijnen. In de twintigste minuut leek Peter de Lange, die de voorkeur kreeg boven Kees Tol, de score te verdubbelen. In kansrijke positie schoot de boomlange sterke spits van Spijkenisse over het doel van Straver.

Helaas zou die 0-2 nog wel binnen dertig minuten vallen. In de achtentwintigste minuut mocht Spijkenisse een vrije trap nemen. Fazazi ging achter de bal staan, zijn inzet werd door een speler van Jodan Boys van richting veranderd waardoor hij achter Straver in de verre hoek viel. Een grote domper voor Jodan Boys, want qua veldspel deed de ploeg van Dennis van den IJssel niet onder voor Spijkenisse. Met 0-2 gingen beide ploegen rusten.

Mo
In de rust bleef Vrolijk achter in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Korstiaan Schuilenburg. Dat Jodan Boys zich nog niet gewonnen had gegeven bleek al na twee minuten. Mo Bellahcen probeerde doelman Termijn te verschalken, maar zijn schot was net niet vol genoeg. Een minuut later was het Jordi Tuithof die met een schot in de verre hoek de aansluitingstreffer op het scorebord schoot. Het collectief van Jodan Boys drong Spijkenisse in deze fase steeds verder terug. Iedereen was bereid om vieze meters voor elkaar te maken. Na eenenzestig minuten was ‘grote’ mo weer dichtbij een treffer, maar ook dit schot verdween over de goal. In de zeventigste minuut kopte Verkaik op de lat. De gelijkmaker zat er in deze fase aan te komen. Deze viel een minuut later. Aanvoerder Brank won een kopduel en vond Fanny Waandels, die de bal weer in bracht op het hoofd van de captain van Jodan Boys en zo stond Jodan Boys met nog een half uur te spelen op gelijke hoogte. De Gouwenaars namen geen genoegen met een punt en wilde nu doordrukken. Korstiaan Schuilenburg zorgde er met een goede actie voor dat eerst Fanny Waandels in stelling werd gebracht en daar El Kandoussi, maar deze schietkansen troffen geen goal.

Jodan Boys ontplofte
Het bleef natuurlijk opletten geblazen want Spijkenisse wilde ook drie punten aan het duel overhouden. Aan de andere kant werden de groen witten ook gevaarlijk via oud-Jodan Boys-speler Marvin van der Pluijm. Hij probeerde het van afstand, maar gelukkig kon Marvin Straver redding brengen op zijn schot. Twee minuten later viel dan eindelijk alles goed voor Jodan Boys. De bal belandde met enig fortuin voor de voeten van El Kandoussi die wel raad wist met dit buitenkansje en de bal in de korte hoek prikte. Jodan Boys ontplofte. Na geslagen positie terugkomen en de strijdlust bekroond zien worden met een voorsprong. Wat een weelde! Maar er stonden inclusief blessuretijd nog tien minuten te spelen op de klok. De voorsprong moest worden vastgehouden. Lion v/d Velde Kwam in het veld voor de moegestreden Tuithof. In de negenentachtigste minuut leken de mannen van Wubben toch nog op gelijke hoogte te komen via een kopbal van notabene oud-Jodan Boys-speler Yassire Hamdani. Gelukkig werd zijn goal afgevlagd door de assistent-scheidsrechter vanwege buitenspel. Daarna nog een grote kans voor Spijkenisse, maar deze inzet werd katachtig gered door Straver. Er werd in het restant van de wedstrijd niet meer gescoord. Zo toonde Jodan Jodan Boys grote veerkracht, door als een bokser vanuit een geslagen positie op te staan en de knock-out aan de tegenstander uit te delen. Een groot compliment voor de spelers en staf die niet bij de pakken neer zijn gaan zitten, maar bleven geloven in resultaat.

Periodetitel
Door deze overwinning klimt Jodan Boys verder op de ranglijst en heeft het meer afstand van de promotie/degradatie-plekken genomen. In de tweede periode staat het na vier wedstrijden op een tweede plek achter Volendam, die de eerste periode al heeft gewonnen. Volgende week wacht de laatste wedstrijd voor de winterstop in eigen huis tegen Nootdorp. Nu alvast een oproep om ook volgende week in grote getalen naar de Sportlaan te komen. Hoe mooi zou het zijn als we met een goed resultaat op zak de feestdagen tegemoet gaan.

Voor de Foto’s klik HIER.

Opstelling Jodan Boys: Straver, Heerkens, Veerman, Verbond, Brank, Waandels, El Kandoussi, Vrolijk (’46 Schuilenburg), Bellahcen, Tuithof ( ’84 v/d Velde)