De selectie van Jodan Boys is weer terug in Nederland na een trainingskamp in het Portugese Algarve en werkt in aanloop naar de tweede competitiehelft, die start op zaterdag 20 januari, nog een oefenwedstrijd afwerken. Op sportpark Oostwei komt zaterdag 13 januari eersteklasser Sportlust ’46 op bezoek. Zowel het eerste en het tweede elftal zullen dan de degens kruizen.

Sportlust bezet momenteel de tweede plaats in de eerste klasse A. Het heeft een kleine achterstand op koploper ARC, maar al wel de eerste periodetitel op zak. De ploeg doet het dus goed en heeft een goede kans op het behalen van de titel. Maar het zal geen makkelijke strijd worden. ARC staat dan wel slechts twee punten voor, maar mag ook nog een wedstrijd inhalen. Verder hijgen Volendam en Forum Sport bij Sportlust in de nek met een puntje achterstand op de Woerdenaren.

Voor velen is het aankomende zaterdag handjes schudden met bekenden. Veel Sportlust spelers hebben een verleden bij Jodan Boys, maar ook andersom. Martijn Jansen, Michael de Leeuw en Remco de Rijk zijn momenteel in dienst bij de zaterdag eersteklasser, waar ook Martijen Cieremans nog een actieve rol heeft, maar na blessureleed niet meer actief voetbalt.

Sportlust ’46 sloot het competitiejaar minder goed af. Na het veries in de topper tegen ARC (2-0) en het gelijkspel tegen Aalsmeer (1-1), werd er nog wel gewonnen van Zwaluwen ’30 (0-2), maar ARC had inmiddels de eerste plaats al overgenomen van Sportlust.

Jodan Boys eindigde de eerste competitiehelft ook niet heel goed. Na een mooie overwinning bij FC Rijvogels, waarbij in blessuretijd de winnende 2-3 gemaakt werd door Bradley el Idrissi, werd de thuiswedstrijd tegen Nootdorp afgelast. De laatste competitiewedstrijd bij Noordwijk werd ruim verloren, het werd 5-2.

Tijdens het trainingskamp wist Jodan Boys niet te scoren en na een 0-0 eindstand tegen zaterdag eersteklasser Oranje Wit en derde divisionist Spijkenisse, eindigde Jodan Boys als derde bij de Algarve Cup.

Positief is wel dat de groep natuurlijk weer de nodige teambuilding heeft genoten en dat de eerste speler voor komend seizoen al is vastgelegd. Fanny Waandels heeft zijn ja-woord gegeven en het wachten is nu op de overige spelers.

Jodan Boys 1 en 2 beginnen beiden om 14u30 aan de wedstrijd op sportpark Oosterwei.