Jodan Boys met goed gevoel winterstop in

16 December 2018, 11:48 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Nootdorp ging niet bij de pakken neer zitten en trok vrijwel direct weer ten aanval en kreeg ook weer kansen. Straver moest  handelend optreden op een inzet van dichtbij. Een paar minuten later redde de lat Jodan Boys voor een gelijkmaker. Waar Nootdorp het net niet wist te vinden, wist Jodan Boys dat wel te doen. Na een krap half uur spelen zette Jodan Boys een schitterende aanval over links op met el Kandoussi als eindstation. De behendige middenvelder twijfelde geen moment en schoof de bal van randje zestienmeter beheerst buiten het bereik van Augustinus binnen. Zo trok Nootdorp het eerste half uur ten aanval maar scoorde Jodan Boys de goals. De score  had nog verder uitgebreid kunnen worden als el Idrissi kort voor rust een goede voorzet van Tuithof binnen had gekopt, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Snijdende kou
Na exact vijfenveertig minuten spelen floot de prima leidende arbiter Paarhuis voor de thee. Dit was geen overbodige luxe want langs de lijn was de snijdende kou van een noordoosten wind goed voelbaar. Voor Jodan Boys supporters vergoedde de 2-0 tussenstand veel.

In de rust werd er gewaarschuwd voor het feit dat Nootdorp direct na de pauze gas zou gaan geven om in een alles of niets poging te proberen goals te forceren. Voor de Nootdorpers leverde dit offensief slechts een vrije trap op die via de muur naast werd geschoten. Sterker nog in de vijftigste minuut kwam Jodan Boys op een 3-0 voorsprong door captain Leroy Brank. Net als vorige week wist hij, op aangeven van wederom Bellahcen, de bal met zijn hoofd binnen te werken. Jodan Boys zat nu op rozen.

Het mooiste doelpunt van de wedstrijd kwam in de achtenvijftigste minuut. Bradley el Idrissi (zie frontfoto), die een ijzersterke tweede helft speelde, kreeg de bal aan de zijlijn. Met een schitterende solo eindigde hij op de achterlijn. Vanuit een onmogelijke positie schoot hij de 4-0 snoeihard binnen. In het vervolg van de wedstrijd kwamen Oranje en v/d Velde nog in het veld voor Brank en Schuilenburg, laatstgenoemde had voor het eerst een basisplaats en speelde meer dan verdienstelijk. Jodan Boys kreeg via Oranje en v/d Velde nog kansen om de score verder uit te breiden, maar dit gebeurde niet. Een paar minuten voor tijd scoorde Nootdorp de eretreffer. Zo eindigde de wedstrijd in een 4-1 overwinning voor Jodan Boys.

Torremolinos
Een zwakke start van de competitie, vier punten uit acht duels, wordt teniet gedaan, door van de laatste zeven wedstrijden er zes te winnen. In de tweede periode neemt Jodan Boys nu alleen de koppositie in, na het verlies van Volendam bij FC Rijnvogels. De mannen van Dennis van den IJssel hebben nu vrij en mogen van de feestdagen gaan genieten. Vier januari melden zij zich weer als ze op trainingskamp gaan richting Torremolinos om zich voor te bereiden op de tweede seizoenshelft. Negentien januari hervatten we de competitie met een uitwedstrijd tegen Smitshoek.

Straver, de Vries, Heerkens, Verkaik, Verbond, Brank (’64 Brank), Bellahcen, El Kandoussi, El Idrissi, Schuilenburg(’80 v/d Velde), Tuithof.