Jodan Boys heeft zaterdag kostbare punten laten liggen op het Barendrechtse sportpark Smitshoek. Jodan Boys was met zeven punten uit drie wedstrijden goed begonnen aan de competitie, terwijl het thuisspelende Smitshoek nog puntloos was na twee wedstrijden. In de tweede helft toonde de thuisclub zich effectiever dan de Gouwenaars, waardoor Smitshoek de eerste overwinning van het seizoen pakte: 2-1.
Al in de eerste minuten kreeg Jodan Boys de nodige kansen. De gevaarlijke spits Enzo Huntink kwam twee keer voor keeper Robin Boot. De Smitshoekse goalie was alert en bleef het 0-0. Daarna kwam Smitshoek iets beter in de wedstrijd en speelde de wedstrijd zich vooral op het middenveld af. Smitshoek kon de aanvallers echter nauwelijks bereiken en derhalve niet gevaarlijk worden. Jodan Boys bleef de eerste helft veruit het gevaarlijkste ploeg. Nadat Robin Boot een kopbal van Fanny Waandels pakte en later nog op de lat zag komen, was het slotakkoord voor rust dan toch nog voor Smitshoek. Uit een corner wist Laurens Visser sterk te koppen, maar hij zag de bal net over gaan.
Na de rust was het opnieuw Jodan Boys dat aanzette om de openingstreffer te forceren. Smitshoek kon hier aanvallend weinig tegenover zetten. Het was vooral aan Robin Boot te danken dat er niet gescoord werd. De sterke aanvallers uit Gouda werden net iets te gemakkelijk bereikt vanuit het middenveld en werden een aantal keren heel gevaarlijk. Toen Fanny Waandels na 65 minuten geblesseerd gewisseld werd was Jodan Boys heel even van slag. Dat was het moment voor Smitshoek om aan te zetten. De eerste de beste kans die daar uit voortkwam was gelijk raak. Bart Deprez zette met een knappe kopbal de 1-0 op het bord. Vrijwel direct daarna veerde sportpark Smitshoek weer op. Helaas was het de Goudse keeper Swaneveld die op miraculeuze wijze de bal onder controle kreeg.
Smithoek-trainer Richard Middelkoop bracht na ruim 70 minuten Jordy Dekker voor Luc Delmee. Daarmee kwam er ook wat meer gevaar van Smitshoek en ongeveer 10 minuten voor tijd resulteerde dit in de 2-0 van Jordy Dekker. Hij profiteerde prima van het doorgaan van Bart Deprez en een misser van de Goudse defensie en schoot van dichtbij binnen. Even later had Laurens Visser de wedstrijd definitief in het slot moeten gooien door een fout van keeper Swaneveld af te straffen, maar hij was niet koel genoeg. Na 85 minuten werd een lange uittrap niet goed verwerkt, en kreeg invaller Mohamed Faouzie een uitgelezen kans. Via de onderkant van de lat schoot hij netjes de 2-1 binnen en werd het nog bijna 10 minuten billenknijpen. Jodan Boys scoorde niet meer waardoor de thuisclub beslag legde op de eerste drie punten.

Uitslagen andere Goudse clubs: