Jodan Boys knokt zich naar overwinning in Amsterdam

28 October 2018, 10:45 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

De afgelopen weken eindigden de wedstrijden van Jodan Boys, helaas steevast, met een teleurstellende uitslag. Nu moet worden gezegd dat Jodan Boys in deze wedstrijden vaak ongeluk had. Doelpunten tegen na een gelijkmaker of diep in blessuretijd, wedstrijden die net de verkeerde kant op kantelden, onterechte rode kaart. Het leek wel of de hele gifbeker leeg moest voor de Boys. Maar ja hoe je het wendt of keert het leverde in ieder geval geen winstpartijen op. De laatste overwinning dateerde van 15 september toen Smitshoek in Gouda met 4-0 werd verslagen. Hoe mooi is het dat Jodan Boys na een hectische periode karakter toonde in Amsterdam en de altijd lastige uitwedstrijd tegen Swift met 0-1 wist te winnen, door een goal van de jonge Lion van der Velde.

Rode kaart geseponeerd
De wedstrijden tussen Swift en Jodan Boys eindigden de laatste drie jaar altijd in een gelijkspel. Daar zou afgelopen zaterdag geen genoegen mee worden genomen. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar drie punten was het enige dat telde om de aansluiting met de veilige posities niet uit het oog te raken. Jodan Boys startte zaterdag net als tegen Achilles Veen met de jonge Yusri el Kandoussi en Lion van der Velde in de basiself. Mooi om te zien dat de jongelingen die vorig jaar nog onder Eric van Zoest in onze eigen jeugdopleiding speelden zulke goede stappen maken. Daarnaast kreeg Jodan Boys deze week bericht dat de rode kaart van Mo Bellahcen tegen Achilles Veen is geseponeerd. De kleine spelmaker kon dus gelukkig starten.

Scrimmage
Jodan Boys opende sterk in Amsterdam. De ploeg van Bart Logchies, die veel goede voetballers in de selectie heeft, bracht Jodan Boys niet in de problemen. Na een half uur plaatste Jodan Boys een goede counter onder leiding van de immer hardwerkende Fanny Waandels. Zijn voorzet kon ternauwernood worden weggewerkt door de verdediging van Swift. Een paar minuten later was het wel raak. In een scrimmage situatie voor de goal van Swift kwam de bal voor de voeten van Lion van der Velde die koel het overzicht behield en de bal binnenschoot. De 0-1 voorsprong kwam voor het rustsignaal niet meer in gevaar.

Buitenspelpositie
In de periode net na de rust behield Jodan Boys het overwicht in de wedstrijd. Lion v/d Velde kreeg zelfs nog de uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd eerder te beslissen. Op aangeven van Mo Bellahcen, kapte Lion zijn tegenstander uit, maar zijn schot verdween net voorlangs. Kort na deze actie werd hij gewisseld voor Bradley el Idrissi. De trainer van Swift paste een dubbele wissel toe, om resultaat te forceren. Swift voerde de druk op maar Jodan Boys was nog het meest gevaarlijk in de omschakeling. Vijf minuten voor tijd leek Swift op gelijke hoogte te komen, maar gelukkig constateerde de assistent-scheidsrechter dat Dingjan de bal vanuit een buitenspelpositie had binnen geschoten.

Nagels bijten
Het slot van de wedstrijd was het nagels bijten want Swift zette aan en de marge was slechts één doelpunt er ontstonden een paar hachelijke situaties voor de goal van Straver. Maar de goudse goalie wist zaterdag zijn doel schoon te houden. Jodan Boys leek nog op 0-2 te komen maar net als vorige week in Veen belandde in blessuretijd het schot van el Idrissi op de paal. Direct hierna floot scheidsrechter Meilink voor het laatste fluitsignaal. Een grote ontlading bij de spelers, begeleiding en supporters van Jodan Boys. Eindelijk weer het zoet van een overwinning. De busreis naar Gouda moet een heerlijk ritje zijn geweest.

Volgende week nemen de boys het in eigen huis op tegen FC ’s Gravenzande, de nummer twee van de competitie.

Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Kevin de Vries, Roald Heerkens, Michel Verkaik, Leroy Brank (c), Enzo Huntink, Yusri el Kandoussi, Fanny Waandels, Mo Bellahcen, Lion v/d Velde (’70 el Idrissi)