Jodan Boys hard onderuit in Den Bosch

23 September 2018, 10:57 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys had afgelopen zaterdag een primeur. De Goudse ploeg speelde voor het eerst in competitieverband tegen een beloftenploeg van een BVO. Helaas wisten de Bosschenaren het verschil in kwaliteit ook in de score tot uitdrukking te brengen. Het werd maar liefst 8-2 voor de youngsters van Den Bosch, die in hun sterkst denkbare opstelling speelde.

De eerste dertig minuten van de wedstrijd lieten de jongelingen zien waarom ze bij een betaald voetbalclub spelen. Jodan Boys kon zich in het eerste half uur alleen maar beperken tot tegenhouden. Jong FC Den Bosch speelde goed voetbal met veel beweging en technisch vernuft. Na een kwartier werd het 1-0 en binnen tien minuten stond het 3-0. Na een half uur kwam Jodan Boys iets beter in de wedstrijd en wist het een penalty te benutten. De strafschop werd zuiver binnengeschoten door Kevin de Vries. In het laatste kwartier leek Jodan Boys in de wedstrijd te komen. Inderdaad leek, want een minuut voor het rustsignaal sloeg Jong FC Den Bosch nog een keer toe en zo gingen de mannen met een 4-1 achterstand rusten.

Na de rust ging Jong FC Den Bosch door met waar het was geëindigd, het maken van doelpunten. Het liep in korte tijd zelfs uit naar 7-1. Vrolijk stond koud in het veld nadat hij er was ingekomen voor Waandels, toen hij de 7-2 op het scorebord wist te zetten. Helaas was het slotakkoord toch weer voor FC Den Bosch. Een minuut voor tijd werd het 8-2 uit een hoekschop.

Zo verloor Jodan Boys in de Den Bosch met ruime cijfers, niet op inzet, maar puur op kwaliteit van jongens die niet voor niks bij FC Den Bosch voetballen. Heel jammer, want de 4-0 overwinning op Smitshoek had voor een positieve impuls gezorgd.

Volgende week wacht weer een nieuwe uitdaging, de koploper Volendam komt op bezoek in Gouda. Een mooi moment om revanche te nemen.