Jodan Boys en Capelle in evenwicht

14 October 2018, 12:00 uur
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Jodan Boys en Capelle hielden elkaar afgelopen zaterdag aan de Sportlaan in evenwicht: 2-2. Jodan Boys dat drie wedstrijden op rij had verloren kwam tweemaal op voorsprong, maar tweemaal kwam Capelle langszij.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer. Vijf minuten na rust profiteerde Capelle optimaal van een misverstand in de verdediging. Philip den Hartog profiteerde hier optimaal van door de te ver van zijn goal staande Marvin Straver met een prachtige lob te verschalken. Tien minuten na de gelijkmaker kreeg Jodan Boys de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een enigszins ongelukkige handsbal werd door scheidsrechter Bart van Rijsbergen bestraft met een strafschop in het voordeel van Jodan Boys. Het buitenkansje werd echter gemist, want keeper Ferry Haagendijk wist de inzet van Kevin de Vries te stoppen. In het resterende gedeelte van de wedstrijd kon Jodan Boys onvoldoende een vuist maken om het Capelle nog echt lastig te maken. Uiteindelijk was het Capelle dat nog een goede mogelijkheid kreeg om de volle winst mee te nemen. Het was Nassim Assrih die voor dreiging zorgde. Straver kon zijn inzet pareren. In de rebound schoor Philippe den Hartog op de paal. Beide ploegen moesten uiteindelijk genoegen nemen met de puntendeling.

Voorafgaand aan de wedstrijd was winst op Capelle het enige dat telde. Jodan Boys kreeg goede kansen om driepunten bij te schrijven, maar mocht in de slotfase in de handen knijpen dat het niet weer de deksel op de neus kreeg. Volgende week reist de ploeg van Dennis van den IJssel af naar Veen. De ploeg van Giovanni Francken heeft de laatste weken de wind tegen. Wellicht is de wind volgende week niet gedraaid en kan Jodan Boys daar voor een verassing zorgen, in de doorgaans lastige uitwedstrijd tegen Achilles Veen.

Opstelling Jodan Boys: Straver, de Vries, Verkaik, Veerman, Verbond, Brank (c), Oranje (’66 el Kandoussi), Huntink, Waandels (’77 Tuithof), Bellahcen, el Idrissi (’57 Vrolijk)