Jodan Boys heeft zaterdag een punt over gehouden aan de ontmoeting met de amateurs van Ajax. Roald Heerkens zette Jodan Boys op voorsprong met een kopbal uit een corner van Levi Marengo. Vlak na rust behoedde Roald Heerkens Jodan Boys nog met een omhaal voor een tegentreffer. Twintig minuten voor tijd bracht invaller Reda Kharchouch de stand na een goede lob terug tot 1-1. Kansen voor beide teams volgden, maar een goal viel niet meer. De beste mogelijkheid was misschien nog wel voor Pattinama die in kansrijke positie naast schoot.
Jodan Boys begon zaterdag zonder Mitchel Heerkens (enkelblessure) aan de wedstrijd. Wel was Mo Bellahcen weer inzetbaar. Martijn Jansen begon op de bank op zijn plek nam Michel Verkaik de honneurs waar.
Beide ploegen houden een punt over aan dit duel. Jodan Boys blijft op de negende plaats staan en Ajax zakt een plaatsje.
Achilles Veen won van Noordwijk, waardoor zij de eerste periodetitel wonnen en dus een eerste kans hebben op het bereiken van de derde divisie.
Onder Jodan Boys wonnen Sliedrecht (0-1 tegen Breukelen) en DFS (0-3 tegen Smitshoek) waardoor zij afstand nemen van de onderste plaats. Deze blijft voor FC Breukelen dat met zes punten de enige degradatieplaats bezet.
Volgende week de laatste speelronde voor de winterstop. Jodan Boys gaat op bezoek bij Hoek, dat niet in actie kwam en de vierde plaat bezet in de Hoofdklasse A.
Op de foto van Dennis Lansbergen probeert Levi Marengo een Ajax speler de bal te ontfutselen.
Statistieken wedstrijd:
03-12-16: Jodan Boys-Ajax 1-1 (1-0)
Doelpunten: 21′ Roald Heerkens, 70′ Reda Kharchouch
Gele kaart: 66′ Enzo Huntink, 90′ Romario dos Santos
Scheidsrechter: R.H.J. Olde Klieverink
Toeschouwers: 475
Opstelling Jodan Boys: Marvin Straver, Don Mimpen, Roald Heerkens, Bram van Loon, Michel Verkaik, Leroy Brank, Enzo Huntink, Mo Bellahcen, Fanny Waandels (89′ Bradley el Idrissi) , Elliot Pattinama, Levi Marengo.
Bron:  www.jodanboyssupporter.nl