,,Om geld in te zamelen voor een dolfijnentherapie voor onze gehandicapte dochter Ive, bak ik vrijdag vanaf 11 uur tot zaterdag 11 uur pannenkoeken! Kom gerust langs om pannenkoeken te kopen. Na een nacht bakken, zal ik er genoeg hebben. Bestellen kan ook via een persoonlijk berichtje”, zo laat Gouwenaar Jelle Bos weten.
Zijn dochter Ive (7) heeft het 18p-tetrasomie syndroom, een zeldzame erfelijke aandoening, waarbij een stukje van chromosoom 18 twee keer zoveel als normaal aanwezig is. Ze kan lopen en praat honderduit alleen verstaan anderen daar nagenoeg niet van. Haar ouders inmiddels wel. Daarbij helpt een spraakcomputer in de communicatie. Haar onvermogen om zich verbaal te uiten zorgt voor frustratie.
Dat dolfijntherapie positieve effecten heeft op de ontwikkeling van mensen met een verstandelijke beperking, is bekend. De dolfijntherapie wordt gegeven in Eilat, Turkije en Curacao, maar is zeer prijzig. De dolfijntherapie duurt twee weken en kost 7.500 euro. Tel daarbij de reis- en verblijfkosten bij op en je komt al snel op zo’n 15.000 euro.
Jelle Bos heeft al een en ander op touw gezet om de reis te bekostigen. Bij zijn werk in de bouw hangt een spaarpot waar collega’s kunnen doneren, onlangs nog verzorgden Germa en Jelle Bos een gesponsord vijfgangendiner. Om de therapie voor zijn dochter Ive mogelijk te maken, gaat hij de komende uren een stap verder: hij bakt 24 uur lang pannenkoeken.
Iedereen is welkom om tussen vrijdag 3 november 11u00 en zaterdag 4 november 11u00 langs te komen om pannenkoeken te kopen. De pannenkoeken kosten 1 euro per stuk.
De eerste bestellingen zijn al binnen, Jumbo sponsort een deel van de ingrediënten. Jelle verwacht 30 kilo bloem weg te bakken in 24 uur.
Het (afhaal)adres is: Helenahoeve 28 in Gouda. Ga voor bestellingen en meer informatie naar de Facebookpagina ‘Dolfijnen Therapie voor Ive.’

24 uurs pannenkoeken marathon