Het Goudse restaurant Jean Marie mag dit jaar ook weer pronken met een ‘Bib Gourmand Benelux’. Dat is een aanduiding voor restaurants die volgens de keurmeesters, inspecteurs van de Michelingids, een kwalitatief prima driegangenmenu aanbieden voor een bedrag onder de 37 euro.


De Bib Gourmand Benelux 2017 wordt samengesteld door culinair inspecteurs van Michelin. De inspecteurs hebben voor deze editie in totaal 313 restaurants in de Benelux onder de loep genomen, waarvan 134 in Nederland. Van die restaurants zijn er 18 die voor het eerst een ‘Bib’ hebben gekregen. ‘Bib’ is een afkorting van het wereldberoemde witte ‘bandenmannetje’ Bibendum, dat al ruim honderd jaar het beeldmerk van bandenmerk Michelin siert.
De Bib Gourmand is een predicaat, bedoeld voor kwaliteitsrestaurants die een driegangenmenu aanbieden onder de 37 euro en wordt daarom ook wel eens in de volksmond ‘de halve Michelinster’ genoemd. Zelf reppen de inspecteurs van de Michelin-gids van een ‘uitstekende prijs-kwaliteitverhouding’ bij deze eetgelegenheden.
Naast Jean Marie staan nog vijf restaurants uit het Groene Hart in de nieuwste editie van de Bib Gourmand Benelux 2017. Het gaat om Bij Mette uit Linschoten, JanZen uit Woerden, De Schans uit Montfoort, De Watergeus uit Noorden en De Florijn uit Nieuwerbrug. Alle restaurants prijkten daar in de voorgaande jaren ook al in.
,,We zijn ontzettend trots dat we ook dit jaar onze onderscheiding van Michelin hebben behouden, de Bib Gourmand! Mede mogelijk gemaakt door ons superteam die elke dag de volle 100% voor de gasten geeft! We willen ook graag alle gasten bedanken die ook ons afgelopen jaar hebben bezocht en iedereen die nog gaat komen. Hier blijven we het voor doen! Graag tot ziens bij ons in het restaurant!”, zo reageren Jan en Marieke Hartman op het mooie culinaire nieuws.