Een Japanse delegatie onder leiding van professor Masahiro Nakada van universiteit Teikyo bezocht dinsdag basisschool Het Vlot. En wel om te kijken hoe er gewerkt wordt in combinatiegroepen. De delegatie ging ook op visite en onderzoek uit bij kinderdagverblijf De Schaapskooi.

Op het platteland in Japan komt het steeds vaker voor dat klassen worden samengevoegd. Op Jenaplanschool Het Vlot zijn ze expert in combinatiegroepen en kunnen ze goed uitleggen wat de voordelen hiervan zijn. ,,Met veel enthousiasme heeft de Japanse delegatie kunnen ervaren hoe dit is georganiseerd. In september komen ze wederom op bezoek om de thema verder te onderzoeken”, aldus Theo Verzijl van Het Vlot.

Masahiro Nakada (associate hoogleraar aan de Teikyo universiteit in Tokyo) en Tetsuhito Sakata (associate onderzoeker) en twee studenten gingen ook langs bij Kindercentrum de Schaapskooi. ,,Zij wilden kennismaken met het Nederlandse systeem van kinderopvang”, vertelt Jos Spruijt. Zij hebben onze peuterspeelzaal en kinderdagverblijven bekeken. En ze waren zeer geïnteresseerd in de ontwikkeling van kindcentra en peuterspeelzalen in Nederland en met name de samenwerking met het onderwijs en de opleidingseisen voor de pedagogisch medewerkers.”

Frontfoto: De Japanse delegatie met vertegenwoordigers van De Schaapskooi.

Beeldrechten: De Schaapskooi.

Reageer op dit artikel