Na De Ceuvel (Amsterdam) en STEK (Breda) is het dinsdag 13 december de beurt aan het Havenkwartier (Deventer) in de reeks inspiratieavonden van GoudAsfalt. Belangstellenden zijn vanaf 20u00 welkom op het terrein aan de Gouderaksedijk 32.
Albert Dedden vormt samen met Paul Keizer het kunstenaarsduo Spacecowboys. Dit tweemanschap verhuisde in 2005 vanuit de binnenstad van Deventer naar het Havenkwartier. Een ambitieus ontwikkelplan voor dit gebied was toen net gestrand. Daardoor kregen alternatieve ontwikkelingen een kans. Het gebied werd een broedplaats voor kunstenaars en andere creatieve ondernemers en onderging een snelle transformatie.
Het Havenkwartier had een aantrekkingskracht op steeds meer mensen: er vestigden zich ondernemers, er kwam een horecagelegenheid en publiek uit de wijde regio kwam af op de culturele activiteiten.
Het is wellicht een inspiratiebron voor GoudAsfalt, dat plannen heeft om het terrein van de voormalige asfaltcentrale bij Stolwijkersluis, als stukje Gouda in de Krimpenerwaard, nieuw leven in te blazen.
Zie ook: www.goudasfalt.nl