De voetbalcompetitie bij de amateurs gaat weer beginnen. De KNVB was er al volop mee bezig. Zo maakte de bond onlangs de competitie indelingen voor het nieuwe voetbalseizoen bekend.
Hieronder een overzicht van de team-indelingen van de Goudse voetbalclubs voor het seizoen 2017-2018.
Jodan Boys is en blijft de hoogst spelende amateurvoetbalclub van Gouda. Het komend seizoen is de ploeg van Dennis van den IJssel opnieuw ingedeeld in Zaterdag Hoofdklasse A. En daar komen de Gouwenaars vele bekende opponenten tegen: Achilles Veen, AFC, Argon, FC ‘s-Gravenzande, FC Rijnvogels, Hoek, Jodan Boys, Noordwijk, Nootdorp, RVVH, Smitshoek, SteDoCo, Swift, Ter Leede en Zwaluwen VI. Jodan Boys begint de competitie op zaterdag 2 september uit tegen Swift. Zie het programma op www.voetbalopzaterdag.com
SV Gouda is ingedeeld in de Vierde klasse E (West II) met Ammerstol, Bergambacht, CKC, FC IJsselmonde, Hermandad, LMO, Moordrecht, Nieuwerkerk, Ommoord, Overmaas, PKC’85 en Swift Boys.
Olympia komt ook het komende seizoen uit in de Eerste klasse B. Daarin een paar leuke derby’s tegen Nieuwerkerk en het knap gepromoveerde RVC’33. De indeling: BMT, Boshuizen, Delft, Den Hoorn, Hoogland, Kocatepe, Nieuwerkerk, Olympia, Poortugaal, RVC’33, Spartaan’20, Unitas, VELO en VOC.
ONA werd kampioen in de derde klasse en promoveerde naar de Tweede klasse D. Daarin moet de Goudse ploeg het opnemen tegen: Antibarbari, Concordia, Excelsior’20, GLZ, Delfshaven, Groeneweg, Oliveo, Slikkerveer,  TOGB,  VFC,  WCR,  Wippolder, XerxesDZB en  CVV Zwervers.
Het gedegradeerde SV Donk komt volgend voetbalseizoen uit in de Derde klasse C (West II). Met heel veel streekclubs: AGE-GGK, ASW, Blijdorp, Bodegraven, Cabauw, ESTO, Gouderak, HOVDJSCR, Haastrecht, Hillegersberg, NOCKralingen, Stolwijk en Zoetermeer.