Inbreng jongeren harder nodig dan ooit

Mary Magdelena (Uitgaan, 970×200)
Inbreng jongeren harder nodig dan ooit

Column Rik de Jong |

Eind februari mocht ik samen met vijf andere jonge kandidaten voor de Goudse gemeenteraadsverkiezingen een manifest presenteren waarin we de Goudse politieke opriepen om zich in de komende bestuursperiode meer in te zetten voor de jongeren binnen de gemeente. Ook deden we een klemmend beroep op alle stemgerechtigde jongeren om op 21 maart daadwerkelijk hun stem uit te brengen.

Ik was erg blij om te zien dat we met deze boodschap jongeren van verschillende partijen samen konden brengen. Kandidaten van het CDA, Gouda Positief, de PvdA, de ChristenUnie
en de SGP zetten hun handtekening onder het manifest. Zelf ben ik verkiesbaar voor de VVD.

Een mooi signaal wat mij betreft, omdat jongeren vaak het gevoel hebben dat zij niet gehoord worden door de politiek. Dit komt mede door het feit dat er helaas veel te weinig jongeren zijn die zich met de politiek bemoeien. De oplossing ligt dan ook voor een groot gedeelte bij jongeren zelf. Maar de huidige generatie politici zal ook werk moeten verzetten om het vertrouwen te winnen van de jeugd. En dit overstijgt natuurlijk ieder partijbelang.

Juist daarom is het zo bijzonder dat al deze partijen middenin de verkiezingscampagne voor even besloten om de spreekwoordelijke strijdbijl te begraven en een gezamenlijk statement
in te nemen.

De jeugd heeft de toekomst; daar kunnen we het in elk geval met elkaar over eens zijn. En daarom ook vanaf deze plek: jongeren, ga stemmen op 21 maart!

Rik de Jong is student Politicologie in Leiden, woonachtig in Gouda, kandidaat voor de VVD Gouda bij de gemeenteraadsverkiezingen en als columnist verbonden aan diverse websites. 

Reageer op dit artikel

Share This