De politie heeft in de vroege ochtend van maandag 19 december twee mannen van 20 jaar uit Gouda aangehouden op verdenking van woninginbraak. Een van de verdachten komt voor op de Goudse Top60 lijst.

De politie kreeg om 4u00 uur de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Hoefbladstraat. Een getuige zag twee personen, waarvan er één de woning binnenging. De politie werd gealarmeerd waarna agenten de wijk afzetten. Met assistentie van twee politiehonden werd er gezocht naar de verdachten die inmiddels waren weggerend.

Een van de mannen werd al snel aangehouden na een korte achtervolging. De andere verdachte ging er kennelijk vandoor op een fiets vanaf het Margrietplein richting de Schielands Hoge Zeedijk. Een agent is er achteraan gerend en zag de man in het water springen nabij de skatebaan. Vervolgens stak hij de weg over richting de Burgemeester Gaarlandtsingel en sprong opnieuw een sloot in. Ter hoogte van de Tesselschadestraat wachtten de agenten de man op en zagen hem van onder een dichte struik boven water komen. Met de politiehond in de buurt besloot de verdachte zich over te geven. De politie doet verder onderzoek.

Goudse Top60
De Goudse Top60 aanpak richt zich op de vaak jonge criminelen, die verantwoordelijk zijn voor de meeste inbraken en andere High Impact Crimes. De Top60 aanpak beoogt om, in de meest hardnekkige dossiers van criminele personen in Gouda een doorbraak in het gedrag van de dader te bewerkstelligen. Dit gebeurt door middel van een combinatie van ‘lik-op-stuk’, toegesneden zorg en instroombeperking. In de Top60 aanpak werken diverse partners samen.

Reageer op dit artikel