‘Vanavond diverse inbraken in de wijk Bloemendaal/Plaswijck. Verdachte op scooters weg. Bij verdachte situaties bel 112! #samensterk’, zo twitterden agenten van de politie van Gouda gisteravond.

De politie in Gouda heeft de afgelopen tijd meer meldingen over verdachte scooterrijders gekregen. Deze rijden vooral ‘s nachts rond en hebben volgens de melders veel belangstelling voor woningen. Meldingen over dit soort verdachte situaties helpt de politie in de strijd tegen woninginbraak.

Tijdens surveillances is de politie erg alert op dergelijke meldingen. Woninginbrekers gebruiken (gestolen) scooters om na een inbraak snel weg te komen. De politie surveilleert hier extra op en heeft in korte tijd al een aantal scooters in beslag genomen en verdachten aangehouden.

Om het hoge aantal woninginbraken terug te dringen, is het voor de politie belangrijk dat bewoners verdachte situaties via het alarmnummer 112 melden. Dus ook dus als er scooters onder verdachte omstandigheden rondrijden of als mensen scooters op vreemde plekken aantreffen, bijvoorbeeld verstopt in de bosjes.

De politie probeert inbrekers namelijk zoveel mogelijk op heterdaad te betrappen. Hebben inbrekers eenmaal toegeslagen, is het vaak een stuk lastiger deze te achterhalen.

Reageer op dit artikel