Shawn Kinley was deze week in Gouda.
Shawn wie? Zul je je afvragen.
Terecht. Ja, velen van ons kennen de beste man waarschijnlijk niet. Maar hij staat te boek als de goeroe van het improvisatietoneel. De Messie in zijn vak, de Champions League in zijn klasse.
Deze week was hij op visite bij zijn Goudse maatje Raymond van Driel van www.f-act.com. Daarbij ruimde Kinley graag ruimte en tijd in om de Goudse theatersportgroep Showtje Ongeregeld, die wekelijks bij elkaar komt, het nodige bij te brengen. En dat was voor de deelnemers een bijzondere ervaring.
Over Shawn Kinley
Shawn Kinley is meer dan 30 jaar actief als acteur en leraar improvisatietoneel in 52 landen en over alle continenten verspreid. Met zijn achtergrond in mime, fysieke theater en improvisatie brengt Kinley verschillende vormen, stijlen en technieken vanuit de vele influencers over de hele wereld waarmee hij werkt.
Kinley’s thuisbasis is bij The Loose Moose Theatre in Canade waar hij lesgeeft en zelf speelt en director is. Maar negen maanden van het jaar reist hij over de gehele wereld. Verder doceerde hij in de tussentijd aan de Nationale Theaters en Opera’s van IJsland, Noorwegen, Slovenië en Schotland en aan de universiteiten van Cambridge en Oxford. Aan de business-zijde werkte hij in Tokio en New York.
Zijn geloof dat improvisatietoneel iedereen kan verrijken, werd alleen maar bekrachtigd tijdens zijn werk met wetenschappers (Israël), therapeuten in New Castle en de militairen in Noorwegen: om maar een aantal werkvelden te noemen die niet gelieerd zijn aan het theater.
Elke nieuwe opdracht en elke nieuwe groep tovert een glimlach op het gezicht van Kinley, omdat de Canadees elke keer dat hij weer op pad kan, blij is om terug te keren naar, waar dan ook ter wereld, zijn familie: De Global Improvisation Community.

Wil je Kinley aan het werk zien?

The show ‘Director’s Cut’ is een comedy improvisatie show met de wereldbekende Canadese impro-acteur Shawn Kinley.
Je hebt één kans om Kinley bezig te zien in Den Haag. De show geeft je geïmproviseerde verhalen, die vanuit suggesties uit het publiek aangedragen worden, zoals wat vind je van Den Haag, heb je een interessante hobby, ken je aparte karaktereigenschappen van vrienden om je heen? Alles kan gebeuren.
De show kent vier regisseurs, inclusief Kinley. Elke regisseur speelt zijn eigen film met de aangedragen suggesties vanuit het publiek. Het is mogelijk om voor ervaren impro-spelers samen met Kinley te spelen. Het format is een game voor 6-8 spelers.
Zie ook www.theatersportdenhaag.nl
Zie ook Wat is Theatersport
Op de frontfoto Shawn Kinley (rechtsonder) met de improvisatie-toneelspelers van Showtje Ongeregeld.

Laat een reactie achter