Column Arjan van Essen |
Mijn eerste half jaar geef ik meer dan vijfhonderd leerlingen maatschappijleer.
Ik leer veel en zij wat minder.
Eén voorval vergeet ik nooit. Nadat ik de klas eindelijk stil heb, staat er iemand op. Groot en op klompen. Hij loopt richting de deur.
Ik sta perplex. Er breekt wat bij mij. Ik zeg, ijzig kalm maar bijna met moordneigingen: ’Wat ben jij van plan? Ben ik net begonnen, is iedereen eindelijk stil, en dan ga jij weg! Zeg op! Wat ga je doen?’
Hij toont de etui die hij in zijn hand heeft. ‘Ik ga spuiten’, klinkt het.
Net voordat ik een sarcastische tirade begin over spuiten, slikken en snuiven, zie ik dat het een spuit is voor een diabeticus.
Zie ook www.arjanvanessen.blogspot.nl
Over Arjan van Essen:
‘Vorig jaar begonnen met bloggen. Dit doe ik nog steeds. Ik schrijf over leven en dood. En alles er tussen in. Soms over God, soms niet. Ik ben vader, getrouwd en nog geen vijftig. Daarnaast docent aan het Driestar College en diaken in de Goudse Sint-Janskerk. Veel hardlopen, beetje zeilen en dagelijks in de keuken te vinden. Mijn Motto : ‘Afstanden zijn er om af te leggen’.’