De verhalen, het verleden, het ijs, we weten het allemaal nog: IJssalon Italia van Hugo Agnoli op de Markt van Gouda. Helaas ziet het er niet naar uit dat de (eigenaar van de) ijssalon zal terugkeren. We moeten het doen met een herinnering, een tijdperk, de smaak die ons allen nog lang zal bijblijven.
IJssalon Italia sloot in 2003. Maar ging gisteren voor even van slot af en open. Dit in verband met werkzaamheden voor de deur en in het pand.


Op het eerste gezicht is er weinig veranderd. Veel staat er nog. Alle lichten doen het nog. Wellicht ook de apparatuur. Een nieuwe eigenaar kan er zo weer beginnen. Al blijkt het pand wel in een steeds slechtere staat te verkeren.
Wethouder Daphne Bergman was juni vorig jaar nog optimistisch over de mogelijke verkoop van de IJssalon Italia op de Goudse Markt. Het pand staat nu al jaren leeg en dat is de gemeente een doorn in het oog. Bergman had goede hoop dat de eigenaar, die in Italië zit, de winkel eindelijk wilde verkopen. Maar hij vind het allemaal best zo. Komt af en toe naar Nederland als het hem uitkomt en om wat zaken te regelen. En daar blijft het bij.
De foto van IJssalon Italia is gemaakt door Raymond Aarsman.