Geen stapels pallets, getimmer, gezaag en gerommel in het Groenhovenpark aan het einde van de zomervakantie. De populaire huttenbouwweek bij natuurspeelplaats Groenhovenpark gaat dit jaar niet door. Dit vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Zo heeft mede-organisator Benno Damsma laten weten.

In de laatste week van de zomervakantie, van 21 tot en met 23 augustus, zou Stichting Huttenbouw Gouda weer het jaarlijkse huttenbouwevenement voor stoere jongens en meiden uit groep 3 tot en met 8 van de basisschool gaan houden. En dit jaar wederom op de locatie Groenhovenpark. Zo was de planning.

Maar de stichting kon en kan het aantal vrijwilligers niet rond krijgen. En daarmee de veiligheid van de tweehonderd deelnemende kinderen niet waarborgen.

Om alles in goede banen te leiden, heeft de stichting 130 vrijwilligers nodig: voor het opbouwen, het begeleiden van de kinderen en het afbreken van het huttendorp. Maar de stichting blijft vooralsnog steken op 80 welwillende ouders en andere sympathisanten. Ook een brandbrief mocht niet baten.

Stichting Huttenbouw Gouda slaat derhalve een jaartje over en gaat in de tussentijd nadenken over de nodige maatregelen om de huttenbouwweek volgend jaar weer door te laten gaan. Daarbij denkt de organisatie aan het  verplicht stellen van vrijwilligerswerk voor de ouders die hun kinderen aanmelden.

Zie voor nadere info www.hbgouda.nl en info@huttenbouwgouda.nl.