Voor het eerst in de historie heeft de honkbalvereniging Braves uit Gouda beslag gelegd op het Nederlands Kampioenschap voor Junioren. De junioren uit de 1e klasse deden dat dit seizoen. Zij wonnen onder meer met 6-2 van de concurrent Double Stars Heiloo, wat hen het kampioenschap opleverde.
,,Sport draagt voor jongeren – naast gezelligheid – bij aan een zinvolle en nuttige vrijetijdsbesteding. Als dat ook nog oplevert dat je binnen jouw tak van sport de top bereikt, dan is dat letterlijk goud waard”, aldus sportwethouder Jan-Willem van Gelder. Om die reden huldigt hij met trots deze kampioenen voor hun topprestatie.
Dat gebeurt op woensdag 15 november van 18u00 tot 19u00 in de trouwzaal van Het Oude Stadhuys van Gouda.
Om 18.00 ontvangt wethouder Jan-Willem van Gelder het team met hun begeleiders in het historische stadhuis van Gouda aan de Markt om hen in het zonnetje te zetten.
,,Komende woensdag is het zover: we worden gehuldigd op het stadhuis. Dit gebeurt om 18u00. Als je nog een glimp wilt opvangen van deze kersverse kampioen kom dan langs. Wij willen nogmaals iedereen bedanken voor de steun die ze ons hebben gegeven in het afgelopen seizoen”, aldus de kampioenen op hun Facebookpagina.