Een bijzonder klusje in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 juni op de kruising Beijerscheweg/Schoonhovenseweg – N207 in Stolwijk, net buiten Gouda. Een woning die aan de Beijerscheweg komt te staan, is met veel materieel over een ophaalbrug getild. Het gevaarte was te breed voor de ophaalbrug. Ook andere opties om via Gouderak of Berkenwoude te rijden, bleken vanwege de lengte niet haalbaar.
Rond 21.30 uur begonnen de vooraf geplande werkzaamheden. Een grote telekraan kwam ter plaatse. Het stempelen en ballast neerleggen van de kraan nam lange tijd in beslag. Rond 00.30 uur werd de eerste unit opgehesen en aan de andere kant van de brug weer neergezet. Hierna kwam het grootste deel, de woning zelf. Deze werd met een lange vrachtwagen gebracht.
Nadat de woning netjes in de kettingen hing, kon het hijsen rond 01.30 uur beginnen. Hiervoor werd de N207 tijdelijk helemaal dichtgezet. De woning werd zeer voorzichtig en onder toeziend oog van vele medewerkers over de brug gehesen en weer neergezet. Hierna is de woning naar de locatie toegereden waar het gevaarte later op zijn plek zal worden gezet.