Mohamed Akabbouz is geslaagd voor de 7e Dan Taekwondo. Dit is de hoogste graad die in Nederland behaald kan worden in deze van oorsprong Koreaanse krijgskunst.
Het examen bestond uit een theorie gedeelte waarbij een scriptie en zijn specifieke bijdrage aan het taekwondo moest beschreven worden. Tijdens het examen moesten deze scripties worden toegelicht en verdedigd. Het praktijkgedeelte bestond uit het demonstreren van vier stijlvormen en zeven breektesten.
Dit allemaal heeft bijna een jaar lang intensieve voorbereiding en training gekost. Maar het was de moeite meer dan waard.
Na een lange en indrukwekkende carrière in Taekwondo is Akabbouz na 35 jaar toegetreden tot een illuster rijtje in deze krijgskunst!
Akabbouz is sinds 1981 actief bezig met de Koreaanse zelfverdedigingskunst waarin hij zich vanaf nu grootmeester mag noemen.  De  56-jarige Gouwenaar geeft nog dagelijks les in zijn eigen sportclub en heeft door de jaren heen tientallen sporters opgeleid tot kampioenen, waarvan inmiddels 33 leerlingen tevens de zwarte band hebben bereikt.