Wanneer je nu op de N207 richting Gouda rijdt, kun je er niet meer omheen. Je blik wordt waarschijnlijk direct gevangen door de woningen die reeds in aanbouw zijn of zijn opgeleverd. Westergouwe begint namelijk echt vorm te krijgen.
Deze week werd de honderdste woning al weer opgeleverd. En wel aan Dushantha Perera en Corine Brandwijk. De woning staat aan de Texellaan op Eiland I en is zichtbaar vanaf de Provincialeweg N207, net na het viaduct vanaf de Julianasluis.


Sinds begin mei 2016 wonen de eerste gezinnen in deze nieuwe woonwijk. Westergouwe wordt uiteindelijk een wijk met ongeveer 4.000 woningen. Westergouwe-I is waarschijnlijk eind 2018, begin 2019 klaar. De grondverbetering voor Westergouwe-II is begin dit jaar gestart, hier worden circa 400 woningen gebouwd.
De eerste fase met onder meer woningen op het eiland is hard op weg om te worden voorzien van trotse huisbezitters. Gisteren op 28 februari zijn op het eerste eiland geweest om de bewoners van de 100e opgeleverde woning te feliciteren.