,,De Hollandsche IJssel heeft alles te bieden dat typisch Nederlands is; molens, kaas, stroopwafels, appels, boomgaarden, prachtige verhalen uit het verre verleden, mooie fiets- en wandelmogelijkheden”, zei André Muller, wethouder van de gemeente Zuidplas, bij de bijeenkomst over de ontwikkeling rondom De Hollandsche IJssel. ,,Laten we al het moois dat we al te bieden hebben, zoals cultuurhistorische route apps, de producten uit ons gebied en de historie van de Hollandsche IJssel zelf aan elkaar verbinden. Dan maken we van de Hollandsche IJssel misschien wel de mooiste rivier van Nederland.”

De bijeenkomst begin deze week was een vervolg op een eerdere bijeenkomst op 12 mei. Er was destijds zoveel enthousiasme onder de deelnemers, dat besloten is daaraan een vervolg te geven.

De betrokken partijen ontwikkelden een Kansenkaart Hollandsche IJssel, die te vinden is op waterrecreatienederland.nl De afgelopen periode kon iedereen die dat wilde daarop zijn of haar eigen inbreng aanleveren. Uit het grote aanbod zijn ambitielijnen samengesteld onder meer op het gebied van vlotte, veilige en duurzame vaarroutes, cultuurhistorie en het koppelen van al bestaande routes en promotiemateriaal in het gebied op en rond de Hollandsche IJssel. Op de bijeenkomst werd de Kansenkaart Hollandsche IJssel gepresenteerd en is verder gesproken hoe die ambities te bereiken zouden zijn.

Op de foto: De karakteristieke molen (Windlust) langs de Hollandsche IJssel bij Nieuwerkerk.

Reageer op dit artikel