Om het geslaagde zomeroffensief Basta 2.0 tegen de inbraken door en voort te zetten in de herfst, besloot de politie Team Gouda een bekende inbreker aan te houden voor zijn nog uit te zitten straf. De man moest nog 14 dagen uitzitten voor een eerder strafbaar feit.
,,In de woning troffen wij de veroordeelde niet. Wel vonden wij een stroomstootwapen. De eigenaar van het wapen werd aangehouden. Helaas ging dit niet zonder slag of stoot en konden wij op verzet rekenen. Hierbij schoot de familie van de verdachte hem te hulp. Uiteindelijk lukte het ons om de man onder controle te krijgen en de familie op afstand te houden”, aldus één van de agenten.
Kort hierop arriveerde de veroordeelde man zelf. De veroordeelde probeerde de zojuist aangehouden verdachte te helpen. Maar werd zelf aangehouden. Dit ging wederom niet zonder slag of stoot en ook hierbij kon de politie wederom op verzet rekenen. Tevens schoot de familie wederom te hulp. ,,Een aantal scheldwoorden later hadden wij de (inmiddels twee) verdachten onder controle”.
Beide verdachten zitten nog vast. De veroordeelde mag zichzelf eerst verantwoorden voor zijn verzet tijdens de aanhouding alvorens hij zijn straf uit moet zitten.