Met name vrijdagochtend zijn er nog winterse buien met hagel en/of natte sneeuw. In de loop van vrijdagmiddag wordt het na verloop van tijd droog. In het weekend wordt het geleidelijk kouder. Begin volgende week liggen de maxima rond het vriespunt en in de enkele nachten vriest het zelfs matig met temperaturen onder -5 graden Celsius.

Vrijdagochtend vallen regelmatig winterse buien. Naast natte sneeuw en hagel is kans op onweer. Tussen de buien door is af en toe ruimte voor de zon. Aan het begin van de middag worden de buien geleidelijk minder actief, waarna de tweede helft van vrijdagmiddag (vrijwel) droog verloopt. Het wordt maximaal 5 graden Celsius en er waait een matige noordwestenwind (3 tot 4 Beaufort). Door de wind voelt het aan als 2 graden boven het vriespunt.

In de nacht naar zaterdag ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt en is grote kans op gladheid door bevriezing van natte wegdelen. Wolkenvelden en opklaringen wisselen elkaar af. Er waait een zwakke noordwestenwind (windkracht 1 tot 2 Beaufort).

Zaterdag is er iets meer ruimte voor de zon dan vrijdag, maar er vallen ook winterse buien. De buien kunnen winters zijn met hagel of natte sneeuw. Onweer komt hoogstwaarschijnlijk niet meer voor. Het wordt maximaal 5 graden Celsius bij een zwakke tot matige wind (1 tot 3 Beaufort) uit het noordwesten tot noorden.

In de nacht naar zondag gaat het in het Groene Hartgebied op uitgebreide schaal licht vriezen. Er is een mix van wolkenvelden en opklaringen. Er waait een zwakke noordelijke wind (1 tot 2 Beaufort).

Zondag steekt een matige, maar schrale noordoostenwind (3 Beaufort) op. Het wordt hooguit 3 graden Celsius, maar door de wind ligt de gevoelstemperatuur rond het vriespunt. Het blijft zo goed als zeker de gehele dag droog. Als er toch een kortstondig licht winters buitje valt dan is de tweede helft van de middag de grootste kanshebber in de Goudse regio.

De eerste dagen van volgende week is het overwegend droog en koud winterweer met een afwisseling van wolkenvelden en zon. De middagtemperatuur ligt over het algemeen rond het vriespunt en in de nachten vriest het licht, soms ook matig. In het Groene Hart zal de minimumtemperatuur een aantal nachten rond -6 graden Celsius uitkomen.

Vanaf volgende week donderdag wordt de weersverwachting onzekerder. Het koude weertype kan nog even aanhouden, maar het kan ook wat minder koud worden met een toenemende kans op (winterse) neerslag.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Beeldrechten: Mady van Luxemburg.

Reageer op dit artikel