In het bekertoernooi voor de heren zijn de verrassingen na de eerste duels uiteindelijk toch beslecht in de vooraf verwachte uitslagen. ZV de Zaan, dat zijn eerste duel verrassend won van Schuurman BZC, moest in Borculo alsnog buigen: 16-7.
Ook tussen BZC Brandenburg en De Ham, waar het eerste duel in 12-11 eindigde voor De Ham, werd er alsnog een groot verschil gemaakt met een ruime 4-15 overwinning voor de Ham. ZPC Amersfoort rekende in twee wedstrijden gedecideerd af met ZPB H&L Productions (10-7 en 13-5 overwinningen).
De heren van Widex GZC Donk hadden weinig moeite met PSV 19-3 (eerste duel 19-8) en plaatsten zich overtuigend voor de volgende bekerronde.
In het damestoernooi plaatsten Het Ravijn, ZPB, ZV de Zaan en ZV Haerlem zich voor de volgende ronde. Zij voegen zich bij Polar Bears, Widex Donk, UZSC en ZVL-Teteroo, die vrijgeloot waren voor de eerste ronde.
KNZB-Beker Heren
Vrijdag 20 oktober

PSV – Widex GZC Donk 8-19.
Periodestanden: 2-3, 1-6, 3-6, 2-4.
Doelpuntenmakers PSV: Bram Swinkels 2, Levy Kort 2, Tim Schalken, Eben Lemmens, Rick Mathijssen en Melle Evers.
Doelpuntenmakers GZC Donk: Stan van den Heuvel 4, Tim Reuten 3, Quint van den Heuvel 3, Cas Westerwoudt 2, Luca Groenendijk 2, Yuri Szelez 2, Ton van der Velden 2, Lars Reuten.
KNZB-beker Heren
Zaterdag 21 oktober
Widex GZC Donk* – PSV 19-3 (eerste duel 19-8)
Periodestanden: 5-0, 4-0, 4-3, 6-0
Doelpuntenmakers GZC Donk: Ton van der Velden 5, Cas Westerwoudt 4, Lars Reuten 4, Quint van den Heuvel 2, Fabian van Niekerk, Tim Reuten, Yuri Szelez, Stan van den Heuvel.
Doelpuntenmakers PSV: Tim Schaken, Marlon Moliner Dominguez, Levy Kort.
Frontfoto: Cas Westerwoudt.
Bron: Waterpolo.nl