Sinds maandagmiddag 23 oktober, omstreeks 15u00, wordt Peter Geurts uit Gouda vermist. Geurts is voor het laatst gezien bij het buurthuis aan de Sluismeesterslag in de wijk Achterwillens in Gouda. Sindsdien ontbreekt ieder spoor van de 54-jarige Gouwenaar.
Dinsdagochtend zullen vrijwilligers het gebied in de Goudse Hout nabij de wielerbaan uitkammen. De zoektocht begint om 10u00 bij de parkeerplaats bij de wielerbaan. Volgens initiatiefnemer Hans komen tientallen mensen helpen met zoeken, zelfs mensen in rolstoelen en scootmobielen. Hulp kunnen de vrijwilligers altijd gebruiken. De vrijwilligers verspreiden zich in een aantal groepen over het natuurgebied tussen Gouda en de Reeuwijkse Plassen.
Zoon Peter (20) waardeert de geboden hulp, maar vraagt iedereen om niets op eigen houtje te organiseren. ,,We moeten ervoor zorgen dat de politie zijn werk kan doen’’, zegt Peter in het AD Groene Hart. ,,Vrijwillige zoektochten kunnen bewijsmateriaal vernietigen, dus doe dat asjeblieft niet.’’


Of de politie dinsdag bij de zoektocht aanwezig is, is niet bekend.
De politie heeft zondagavond nieuwe duidelijkere foto’s van de vermiste man vrijgegeven.
Iedereen die Geurts heeft gezien of meer weet over zijn huidige verblijfplaats wordt opgeroepen om de politie te bellen.


Signalement:
Geurts is 54 jaar en 1.90 meter lang.
Hij droeg een zwarte Adidas trainingsbroek met rode, gele en groene strepen en een zwart bomberjack.
Vervoersmiddel:
Goudkleurige elektrische Gazelle fiets met blauwe fietstassen.
Weet jij waar Peter Geurts is of heb jij andere informatie omtrent de vermissing van Geurts? Neem dan contact op met de politie in Gouda en vraag naar de OPCO van dienst.