Je hebt nog een paar dagen om een lot of loten voor de Staatsloterij te kopen. En wie weet, valt de hoofdprijs weer bij Primera Gildenburgh in winkelcentrum Bloemendaal!
Speel mee met de 10 december Trekking. Met een 1/5 Staatslot, een Heel Staatslot, Straatje of Straat. En maak kan op een van de vele geldprijzen. En wellicht de Jackpot. Die start bij € 7,5 miljoen en kan oplopen tot ruim 20 miljoen. Tijdens 10 december-trekking viert de Staatsloterij haar 290ste-verjaardag. En wel met een extra prijs: een echte goudstaaf met een economische waarde van € 110.000,-.
Bij Primera Gildenburgh zijn ze nog aan het bijkomen van de oktober-trekking en het feest erna. Het winnende lot en de geldprijs van 1 miljoen euro viel op nummer GE58445 en een van de ‘vijfjes’ was gekocht bij Primera Gildenburgh.  Wie het winnende Staatslot – waarop 10 oktober de hoofdprijs viel – bij Primera Gildenburgh heeft gekocht, vragen Marco van der Horst en zijn teamleden van het filiaal in het Goudse winkelcentrum Bloemendaal zich ook nog altijd af. ,,Nee, de winnaar heeft zich nog niet bij ons gemeld”, aldus Van der Horst. ,,Of ze al wel bekend zijn bij de Staatsloterij? Geen idee. Dat blijft geheim en anoniem en daarover laten ze ons ook niets weten.”
De prijswinnaar kocht ‘een vijfje’, dat is eenvijfde lot. Dat betekent dat hij of zij het bedrag van 1 miljoen door vijven moet delen. Maar daarmee houdt de gelukkige ook het niet misselijke bedrag van 200.000 euro aan over. ,,Dat is het netto-bedrag en belastingvrij. Net gek toch?”, aldus Van der Horst. ,,Het is voor ons een droom die in vervulling gaat. Het geeft ook aan dat wij een echte prijzenwinkel zijn. In verhouding tot het aantal verkochte loten, vallen er bij ons relatief veel geldprijzen.”
,,Hoe dat komt? Ten eerste gunnen we het iedereen echt een mooie geldprijs te winnen. Wellicht zijn het ook de naweeën van de zegeningen van Igor Maganouwski. De Wit-Russische mentalist Igor Maganouwski kwam een aantal jaren in de decembermaand naar Primera Gildenburgh in Winkelcentrum Bloemendaal om de staatsloterij en de loten van de oudejaarstrekking in te stralen. En dat helpt wel. We hebben al een paar keer een ton gehad. En onlangs nog tienduizend euro. Maar dit is natuurlijk echt een prijzenknaller.”
En bij Primera Gildenburgh zijn en staan ze er ook nu weer klaar voor om een grote geldprijs en de winnaars op te vangen. Want voor de winnaars maakt Primera Gildenburgh het nog gekker. ,,We beloven altijd dat als iemand een grote geldprijs bij ons wint, dat we hem of haar in een Limousine ophalen en naar de Paleisstraat 5 in Den Haag, de residentie van de Staatsloterij, brengen om het lot persoonlijk te laten verzilveren. De winnaar van de oktober-trekking heeft zich nog niet gemeld, maar hebben we hebben wel met de limo door Gouda gereden. Want iedereen mag en moet weten dat bij ons de hoofdprijs is gevallen…”