Dinsdag begint de dag zonnig met temperaturen iets onder het vriespunt. In de middag zijn er boven het Groene Hartgebied ook velden met hoge sluierbewolking (Cirrostratus/Cirrus) zichtbaar en zijn er mogelijk ook fraaie optische weersverschijnselen waarneembaar. De maxima in de Goudse regio liggen dinsdag rond 6 graden Celsius. Ook woensdag zijn er flinke perioden met zon en wordt het een graadje warmer. Donderdag trekt een uitgestrekt regengebied over het Groene Hart. Tijdens het aankomend weekend bouwt zich boven de Britse eilanden een hoogterug op, waardoor het bij ons overwegend droog blijft bij noordoostelijke wind. Begin volgende week krijgen we waarschijnlijk meer invloed van een hogedrukgebied en vanaf woensdag is er dan veel zon te verwachten.

Vandaag start de daglichtperiode met veel zon en op uitgebreide schaal vriest het licht in het Groene Hartgebied. In het westen neemt later in de ochtend de hoge sluierbewolking toe. In de middag hebben we te maken met een mix van zon en velden hoge sluierbewolking (Cirrostratus/Cirrus), waardoor er mogelijk optische weersverschijnselen (Halo, bijzon(nen) o.i.d te zien kunnen zijn. In het zuidelijk deel van het Groene Hartgebied zijn de velden met hoge sluierbewolking hoogstwaarschijnlijk uitgestrekter dan in het noordelijke deel. Het wordt maximaal 6 graden Celsius bij een matige zuidenwind (3 Beaufort).

Dinsdagavond trekken uitgestrekte wolkenvelden met hoge bewolking, later ook middelbare bewolking over het Groene Hart. In de nacht naar woensdag volgen brede opklaringen en is het vrij helder. De temperatuur daalt door de wolkenvelden geleidelijk naar 4 graden Celsius aan het eind van de avond in de Goudse regio. In de nacht naar woensdag gaat het door de brede opklaringen een graad of 2 vriezen in Gouda en de omliggende dorpen. Vooral bruggen en viaducten kunnen spekglad worden door opvriezing.

Woensdag is er een mix van zon en velden met hoge (sluier)bewolking. Het wordt wederom maximaal 6 graden Celsius in de Goudse regio. De wind blijft zuidelijk en matig (3 Beaufort) van kracht.

In de nacht naar donderdag trekt de wind iets aan en wordt matig tot vrij krachtig, windkracht 4 tot 5 Beaufort. Vanuit het westen trekt een uitgestrekt regengebied over het Groene Hart. In het westen valt langdurig regen. De temperatuur daalt naar een minimum van 3 graden Celsius in de Goudse regio.

Donderdag begint de dag bewolkt en zijn er met name in de ochtend perioden met lichte, soms ook matige regenval. De matige tot vrij krachtige zuidenwind (3 tot 5 Beaufort) maakt het voor het gevoel onaangenaam. Later trekt het uitgestrekte neerslaggebied naar het oosten weg. In de middag zijn er uitgestrekte wolkenvelden met verspreid over het Groene Hartgebied vallen enkele geïsoleerde buien. Soms breekt de zon even door. De temperatuur stijgt geleidelijk naar een maximum van 8 graden Celsius. Daarmee is het circa 2 graden warmer dan het langjarig gemiddelde voor medio februari.

Vrijdag wordt waarschijnlijk een droge dag met een afwisseling van zon en wolkenvelden. In het aankomend weekend is het overwegend droog en hebben we veel stapelwolken en zonnige momenten. De middagtemperatuur ligt tussen 5 en 7 graden. Door een naar noordoost draaiende wind worden de nachten iets kouder dan de voorgaande dagen.

Maandag wordt het bij een zwakke zuidoostelijke wind (1 tot 2 Beaufort) tijdelijk zachter met maxima rond 7 graden Celsius in de Goudse regio. Het is daarbij wisselend bewolkt en de kans op een bui is klein in de Goudse regio.

Vanaf dinsdag draait/krimpt de wind geleidelijk naar noordoostelijke richtingen en wordt het weer iets kouder. Een langdurige vorstperiode zit er vooralsnog niet aan te komen! Hooguit 1 of 2 graden vorst in de nachten, daar blijft het bij! Vanaf volgende week woensdag krijgen we waarschijnlijk te maken met een hogedrukgebied en kan de zon vrijwel ongehinderd schijnen.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel