Vanochtend zijn er opklaringen en kan er lokaal (dichte) mist voorkomen in de Goudse regio. In de loop van de donderdag wordt iets drogere lucht aangevoerd en wordt het geleidelijk iets kouder. Gisteren werd het met 10.0 graden Celsius op de thermometer in de wijk Plaswijck dat is ongeveer 4 graden warmer dan het langjarige gemiddelde.

Vanochtend ligt de minimum temperatuur zo tussen 9 en 10 uur en vanaf dat moment zal de eventueel aanwezige mist pas langzaam gaan verdwijnen. In de loop van de dag komt de zon er dan bij en loopt het kwik op naar een graad of 7. Ook wordt er geleidelijk drogere lucht aangevoerd. De wind komt uit het zuidoosten en is in de middag tijdelijk kracht 3 Bft en boven open gebieden en open water (Reeuwijkse plassengebied) tijdelijk 4 Bft.

Vanavond neemt de wind geleidelijk af naar windkracht 2 Bft. In de nacht van donderdag naar vrijdag zijn er opnieuw opklaringen en in de loop van de nacht is er een kleine kans op mist.

Weersverwachting Goudse kaarsjesavond 2016: morgen zijn er flinke zonnige perioden en staat er een zwakke zuidenwind. De temperatuur komt uit op zo’n 7 graden, in de avond zakkend naar 5 graden.

De dagen na vrijdag blijft de Goudse regio onder invloed van hogedrukgebieden. Het is dan ook rustig en droog weer. De kans op regen is nihil, maar de bewolking blijft de overheersende factor in het Zuid-Hollandse weerbeeld. De zon zien we helaas maar af en toe. In de nachten is er een kans op mist, maar na het weekeinde wordt de kans daarop kleiner omdat met de oostelijke stroming steeds drogere lucht wordt aangevoerd. Vanaf maandag wordt het twee dagen wat kouder met een maximum van rond de 3 graden en in de nacht lichte vorst.

De Goudse regio zal hoogstwaarschijnlijk langere tijd onder invloed van hogedrukgebieden blijven, waardoor we een langdurige droge en rustige periode tegemoet gaan!

 

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

Reageer op dit artikel