Door de aanslag van maandag in Berlijn, is de terreurdreiging in Duitsland dusdanig hoog dat schoolreisjes en excursies naar de verschillende kerstmarkten in het land zijn afgelast. Zo gaat de geplande schoolreis naar een kerstmarkt in Keulen van leerlingen van het derde leerjaar van het HAVO/ VWO  van het GSG Leo Vroman niet door.
Ongeveer 200 leerlingen zouden vrijdag voor een dagtrip vertrekken naar Keulen. Maar de school laat in een verklaring naar de leerlingen en ouders weten de situatie te onveilig te vinden en dus een te groot risico. ,,Hoewel we ons realiseren dat het een ontzettende teleurstelling is voor de leerlingen, kunnen wij als school niet de verantwoordelijkheid nemen om naar Keulen te gaan. Zo kort na de aanslag in Berlijn is het niet mogelijk het risico goed in te schatten. De situatie is onvoorspelbaar. Het ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om voorzichtig te zijn met grote groepen in combinatie met een kerstmarkt. We houden ons aan dit advies. We kiezen voor de veilige weg”, aldus rector Herman van Tongerloo van de GSG Leo Vroman.
Als alternatief op de reis naar Keulen kunnen de leerlingen onder meer kiezen voor een uitje naar het Tikibad in attractiepark Duinrell of snowboarden in SnowWorld. ,,Dat is het programma wat we onze 1600 leerlingen ieder jaar bieden, de vrijdag voor de Kerstvakantie. De activiteiten dag is voor ons een traditie.”