Grote paniek zaterdagmiddag bij de voetbalwedstrijd Overmaas-Gouda. De voetbalwedstrijd in de vierde klasse E tussen Overmaas en Gouda moest zaterdag worden stilgelegd nadat de Goudse aanvoerder Maikel Hageman te maken kreeg met hartklachten. Na een half uur greep Hageman naar zijn hart en ging hij naar de grond. En dat leidde tot grote paniek bij een ieder op en rond het veld.
Na vijf minuten kon Hageman met verzorger Koen Borg naar de kant lopen, waar hij wachtte op de ambulance. Daarin werd hij onderzocht en de voorlopige conclusie was dat er wellicht sprake was van een hyperventilatie aanval. Hageman is wel naar het ziekenhuis gegaan voor nader onderzoek en is nu weer thuis. Het gevonden probleem is niet levensbedreigend. In Gouda zullen later nadere onderzoeken plaatsvinden. Thuis hoorde Hageman dat zijn ploeg met 3-7 had gewonnen.
Een gretig Gouda zette de thuisploeg direct onder druk. Nadat de grensrechter nog een tweetal kansen wist te verijdelen, was het na 10 minuten Mo Saber die de bal uit een voorzet van rechts met de knie in het doel wist te werken, 0-1. Daarna probeerde Overmaas tot de gelijkmaker te komen, maar twee kansjes werden niet uitgebuit. Na een half uur zette Hoessein Ouahabi goed door op links en trok de bal voor richting spits Mo Saber, die beheerst afrondde, 0-2.
Kort daarop greep Maikel Hageman naar zijn hart en ging naar de grond en dat leidde begrijpelijkerwijs tot grote paniek.
Gouda moest dus verder zonder zijn aanvoerder die in voorgaande wedstrijden meestal onze beste man was. De vraag was wie er nu zou opstaan om het team bij de hand te nemen en die vraag werd vanmiddag beantwoord met: het gehele team. Toch was Gouda even in de war na deze vervelende en emotionele situatie en Overmaas profiteerde daarvan door uit een combinatie na een lange haal naar voren te scoren, 1-2 door de nr. 10. Gouda stond echter direct weer op en na een voorzet van rechts en een mispeer van een meeverdedigende aanvaller was het voor Jilles Oosterom een koud kunstje de bal in het lege doel te schuiven, 1-3 in de 38e minuut. Op slag van rust kreeg Gouda een corner op rechts, zoals altijd genomen door linkspoot Hans Vergoed. Die besloot tot een korte corner, hij ontving de bal terug en krulde het leer fraai vanaf het puntje van het strafschopgebied in de verre kruising, 1-4 en gelijk daarna was het rust.
In de tweede helft was het weer Gouda dat als eerste tot scoren kwam. De uitblinkende Jessy Hoekstra slalomde door de verdediging van Overmaas en legde de bal panklaar voor de linkervoet van Daan de Heer die verwoestend uithaalde en de Derbystar via de binnenkant van de paal tegen het net zag ploffen, 1-5. Overmaas kwam daarna door over rechts, Zenon Elst kon niet bij de hoge voorzet en de spits tikte de 2-5 binnen. Vanaf de aftrap trok Gouda direct weer ten aanval en net als vorige week kwam linksback Jeroen Roukes alweer gevaarlijk op. Ditmaal gaf hij een steekbal op Mo Saber, die net als vorige week zijn derde goal scoorde, 2-6. Daarna werd Mo vervangen.
Keeper BertJan Marchand had een goede redding nodig om de stand op 2-6 te houden en het werd zelfs 2-7. Weer was het Jeroen Roukes die op links doorkwam en de bal voor het doel slingerde. Omdat de keeper enigszins uitgleed, was het voor Hoessein Ouahabi een koud kunstje de 2-7 met het hoofd aan te laten tekenen in de 73e minuut.
Verder scoorde Gouda niet meer, ondanks enkele kansjes en de wedstrijd was natuurlijk ook allang gespeeld. Een klein schoonheidsfoutje bezorgde de thuisploeg nog de 3-7, maar hun trainer Koos Waslander zal daar niet echt blij mee geweest zijn.
Zo kwam Gouda op een 50% puntenwinst na 6 wedstrijden, maar bleef staan op plek 7. Volgende week komt koploper CKC op bezoek en dan zal blijken of Gouda als team echt gegroeid is, ook op mentaal gebied. We zijn benieuwd! In 4E eindigdee het ‘toppertje’ SV Ommoord-Hilligersberg in 0-0, net als ASV-PKC ’85, dat daarmee het eerste punt in de laatste 2 seizoenen binnenhaalde. De grootste verrassing was het 2-2 gelijke spel dat Hermandad bewerkstelligde bij Nieuwerkerk. Verder is de vrees vorige week uitgesproken of Moordrecht de competitie wel af zou maken (zonder nadere maatregelen) na zaterdag nog wel wat groter geworden na de 0-15 thuis tegen FC IJsselmonde. We wachten de berichten maar af.
ZATERDAG 28 OKTOBER 2017: OVERMAAS – GOUDA 3-7.
DOELP. MO SABER 0-1 (10E MINUUT), MO SABER 0-2 (30E MINUUT); 1-2 (35E MINUUT), JILLES OOSTEROM 1-3 (38E MINUUT), HANS VERGOED 1-4 (45E MINUUT); RUST; DAAN DE HEER 1-5 (53E MINUUT), 2-5 (63E MINUUT), MO SABER 2-6 (64E MINUUT), HOESSEIN OUAHABI 2-7 (73E MINUUT) EN 3-7 (89E MINUUT).
BIJZONDERHEDEN: DE WEDSTRIJD MOEST IN DE 31E MINUUT 5 MINUTEN ONDERBROKEN WORDEN WEGENS HARTKLACHTEN VAN AANVOERDER MAIKEL HAGEMAN, DIE HET VELD MOEST VERLATEN