Exhibition on Screen komt dit seizoen naar Cinema Gouda. Exhibition on Screen brengt grote internationale kunsttentoonstellingen naar het witte doek. Zo kunnen bioscoopbezoekers genieten van overweldigende museale ervaringen met kunst van de grote meesters, in een fenomenale beeldkwaliteit.
Verweven met biografieën en exclusieve behind-the-scenes beelden van de galerieën zijn de films informatief, toegankelijk en onderhoudend. Belangrijker nog, de films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. Een prachtige serie over de geweldige kunstenaars Hieronymus Bosch, Monet, de Amerikaanse Impressionisten & Michelangelo.
Het seizoen 20160-2017 opent op vrijdag 11 november met de documentaire The Curious World of Hieronymos Bosch. Elke kunstliefhebber is naar Den Bosch geweest om daar te genieten van Hieronymus Bosch en zijn kunst. Nu vanuit een comfortabele bioscoopstoel (nogmaals) de kans om kennis te maken met Hieronymus Bosch.
Op basis van de veelgeprezen, uitverkochte, eenmalige tentoonstelling: ‘Jheronimus Bosch – Visioenen van een genie in het Noord-Brabants Museum’ die vrijwel al zijn grote schilderijen en tekeningen uit de hele wereld naar zijn geboortestad Den Bosch brengt. Bijna een half miljoen bezoekers kwamen op de eigenzinnige creaties van Bosch af. De film gaat over de vraag: Wie is Hieronymus Bosch? Waarom zijn vreemde en fantastische schilderijen zo populair? Hoe overbrugde hij de Middeleeuwen en de Renaissance? Waar kwamen zijn onconventionele en tijdloze visioenen vandaan?
The Curious World of Hieronymos Bosch. Te zien op vrijdag 11, zondag 13 en maandag 14 november om 15.00 uur. De film is Nederlands ondertiteld. Toegangsprijs € 9,50 (incl. koffie / thee en iets lekkers)
Zie trailer: