Het Groene Hart Ziekenhuis is opnieuw gezakt in de Ziekenhuis Top 100. Het ziekenhuis stond vorig jaar op plek 23, nu op positie 39. Drie jaar geleden prijkte het GHZ nog in de top 10.
Uit de test en uitslag van het landelijk dagblad AD blijkt dat de behandelingen en operaties bij het Groene Hart Ziekenhuis goed verlopen. Echter, het Goudse ziekenhuis heeft de voor- en nazorg niet op orde: de controle op pijn, en het voorkomen van delier en bloedvergiftiging is beneden de maat. GHZ behoort bij deze drie onderdelen tot de groep slechts scorende ziekenhuizen in het land, zo oordeelde het AD.
Het Groene Hart Ziekenhuis kent bovendien relatief veel complicaties na een galblaasoperatie. Ook moeten relatief veel patiënten na een ingreep opnieuw worden opgenomen, aldus het AD.
Het Rivas Beatrixziekenhuis in Gorinchem is net als vorig jaar als winnaar uit de bus gekomen van de Ziekenhuis Top 100.
Inspectie
De Ziekenhuis Top 100 maakt gebruik van gegevens van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het Zorginstituut Nederland, die ziekenhuizen verplicht aanleveren. Ziekenhuizen zijn beoordeeld op 36 aspecten die een doorsnede zijn van de behandeling in ziekenhuizen, zoals oncologie, cardiologie, veelvoorkomende ingrepen en de kwaliteit van de verpleging.
Bekijk hier de hele top-100 van de krant en details over de uitslag