Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is gestart met spreekuren op de nieuwe locatie in het Medisch Centrum Bodegraven aan de Willem de Zwijgerstraat. Cardioloog Dr. Smits heette maandagochtend 9 oktober de heer en mevrouw Haan als eerste welkom op zijn wekelijkse spreekuur in Bodegraven.
Naast de spreekuren van de cardioloog kunnen inwoners van Bodegraven en omgeving in het centrum terecht voor een breed aanbod van andere spreekuren en onderzoeken van het GHZ, waaronder Gynaecologie, Orthopedie en Dermatologie. Ook kan men er terecht voor bloedprikken. De komst van de afdeling Radiologie (echo- en röntgenonderzoek) is door enkele openstaande bouwkundige opleverpunten vertraagd. Het complete spreekurenrooster is te vinden op www.ghz.nl/bodegraven.
In het centrum werkt het Groene Hart Ziekenhuis samen met elf andere zorgverleners waaronder huisartsenpraktijk Daniels/Spaargaren en Van Gils, tandartspraktijk Van der Heide en Fysio On the Move. Dit heeft als voordeel dat de lijnen veel korter zijn en de zorgverleners gemakkelijker bij elkaar binnen kunnen lopen voor overleg. Dat komt de zorg voor de patiënt ten goede.
Zorg dicht bij de patiënt
Met de komst van locatie Bodegraven biedt het GHZ nu op vier locaties zorg aan: op de hoofdlocatie in Gouda, in Nieuwerkerk ad IJssel (locatie Zuidplas), Schoonhoven en Bodegraven. Zo biedt het GHZ altijd zorg dicht bij de patiënt. De verschillende locaties zijn gemakkelijk bereikbaar met de GHZ Regiobus: een pendeldienst waarmee patiënten uit de hele regio gratis naar alle locaties van het GHZ en weer terug naar de opstapplaats worden gebracht.
Officiële opening
Op zaterdag 28 oktober is de officiële opening van het Medisch Centrum Bodegraven. Belangstellenden zijn die dag tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom om een kijkje te komen nemen en deel te nemen aan activiteiten zoals een kijkje in de röntgenkamer, wondschminken, vliegwieltraining, tanden verven en een bezoekje aan de poppendokter.
Frontfoto: Cardioloog Smits ontvangt de eerste patiënten op zijn spreekuur op de nieuwe GHZ locatie Bodegraven