In de vroege zondagochtend kan het plaatselijk mistig zijn. In de loop van zondagochtend blijven we ondanks een zeer hoge barometerstand (1038 hPa) te maken houden met veel bewolking met soms een spatje regen. Als lokaal de zon doorbreekt zal dat hoogstwaarschijnlijk in het noordwestelijke deel van het Groene Hartgebied plaatsvinden. Het wordt opnieuw circa 8 graden Celsius in de Goudse regio en er waait een zwakke tot matige westenwind, 1 tot 3 Beaufort!

In de nacht naar maandag kan het mistig worden en daalt de temperatuur naar 4 graden Celsius in de Goudse regio. Er staat een zeer zwakke wind uit richtingen tussen zuidoost en zuidwest, windkracht 1 Beaufort.

Maandag begint de dag zeer somber met laaghangende bewolking en met name in open gebieden mist. Pas in de loop van de middag kan soms de zon even doorbreken, maar de meeste plaatsen blijft het wolkendek gesloten. Het wordt iets frisser met 6 graden Celsius in het Groene Hartgebied. In de nacht naar dinsdag kan het in de Goudse regio plaatselijk een graadje vriezen, vooral op beschutte plaatsen en in de Krimpenerwaard.

In de vroege dinsdagochtend is er een grote kans op mist en vooral het noordoosten kan te maken hebben met laaghangende bewolking. Daarna breekt op verschillende plaatsen de zon door en wordt het een vriendelijker weertype. Bij een zwakke tot matige oostenwind (2 tot 3 Bft.) wordt het 4 graden Celsius.

Woensdag zijn er in de vroege ochtend uitgestrekte wolkenvelden en in de loop van de ochtend volgen er perioden met zon. In de middag zijn er flinke perioden met zon. De middagtemperatuur valt een graad lager uit dan op dinsdag en dat betekent dat op de Goudse thermometers een temperatuur van 3 graden Celsius is af te lezen.

Vanaf donderdag neemt de neerslagkans geleidelijk toe. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden met soms even een knipoog van de zon. Overdag is het 6 tot 8 graden Celsius en in de nacht blijft de temperatuur over het algemeen enkele graden boven het vriespunt. In het kerstweekend is er een grote kans op regen en blijft de temperatuur zowel ’s nachts als overdag ver boven het langjarig gemiddelde!

Weerspreuk van de dag: Grauwe nevels is gebleken zijn van koude een zeker teken.

Bron: Meteo Gouda, zie voor de weersverwachting: www.meteo-gouda.nl/verwachting-gouda

 

Reageer op dit artikel